Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, prezent la Gala Aniversară a Asociației Tineretul ONU România

ro

11 Dec, 2019 21:05 1064 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat astăzi, 11 decembrie, la Gala Aniversară ce a marcat zece ani de la înființarea Asociației Tineretul ONU (UN Youth) România.

Ministrul afacerilor externe a felicitat reprezentanții asociației pentru activitatea neîntreruptă și rezultatele obținute, evocând relația strânsă de cooperare dintre Ministerul Afacerilor Externe și Asociație, concretizată, printre altele, prin protocolul de colaborare încheiat în anul 2016. Totodată, a încurajat UN Youth să continue cu aceeași energie Conferința Internațională a studenților dedicată simulării reuniunilor ONU (Bucharest International Student Model United Nations Conference – BISMUN), care are loc anual la București și care a reprezentat nucleul dezvoltării organizației.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat importanța promovării tinerilor și susținerea în cadrul UE și în alte foruri internaționale a priorităților și obiectivelor tinerilor, ca fiind printre liniile principale de acțiune ale mandatului său. A subliniat că implicarea generației tinere este esențială pentru abordarea unor teme stringente de pe agenda ONU și a Ministerului Afacerilor Externe, precum schimbările climatice, inteligența artificială, securitatea cibernetică sau un nou regim pentru spațiul cosmic.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a amintit faptul că România exercită, până în 2021, președinția Comunității Democrațiilor, având drept prioritate, printre altele, implicarea tinerilor în cadrul proceselor democratice. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a adresat tinerilor invitația de a se alătura unora dintre proiectele lansate în acest cadru, precum Forumul Tinerilor, în vara anului viitor.

În final, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a reiterat deschiderea Ministerului Afacerilor Externe pentru o cooperare viitoare intensificată cu Asociația Tineretul ONU.

Sursa foto: mae.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii