Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Transporturilor, precizări importante legate de ridicarea restricțiilor de zbor

ro

13 Jun, 2020 13:53 1877 Marime text

•    Autoritățile au explicat că Institutul de Sănătate Publică va întocmi lista țărilor în privința cărora se vor relua zborurile, din 15 iunie

Oficiali ai Ministerului Transporturilor au transmis în urmă cu scurt timp o serie de precizări cu privire la ridicarea restricțiilor de zbor și reluarea traficului aerian.

Autoritățile în domeniu au explicat că, pe baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, Comitetul National pentru Situații de Urgență va hotărî cu privire la ridicarea restricțiilor de zbor și reluarea traficului aerian, dar și lista țărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile.

De asemenea, se arată în informarea oficială că INSP stabilește această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Redăm, în continuare, comunicatul oficial remis de Biroul de presă al Ministerului Transporturilor:

Precizări privind ridicarea restricțiilor de zbor si reluarea traficului aerian.

În baza Hotărârii de Guvern nr. 394 din 18 mai 2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, prin art. 4 pct. 1 s-a stabilit: „Suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviație spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii și Turcia, și din aceste țări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020”
Prin dispozițiile Hotărârii de Guvern nr. 465 din 11 iunie 2020 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, la punctul 8 s-a prevăzut că ” La anexa nr. 3 articolul 4, după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1^1, cu următorul cuprins:
1^1. Se pot relua zborurile prevăzute la pct. 1 pentru țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică și aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.”
Așadar, pe baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), Comitetul National pentru Situații de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricțiilor de zbor și reluarea traficului aerian, dar și lista țărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile. INSP stabilește această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situația în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile.

Foto cu rol ilustrativ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii