Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Familiei anunță măsuri pentru sprijinirea natalității și inserției femeilor în campul muncii

ro

10 May, 2022 21:38 1260 Marime text
foto: Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a propus marți, 10 mai, mai multe măsuri fiscale și administrative pentru sprijinirea natalității și inserției femeilor în campul muncii.

Introducerea de beneficii fiscal pentru mame, inclusive prin reducerea valorii taxelor sau impozitelor plătite de mamele cu mai mult de trei copii, este una dintre țintele Ministerului Familiei, potrivit unei postări făcute de ministrul Familiei, pe pagina personală de Facebook. 

Susținerea unui impozit redus pentru mamele cu mai mult de trei copii, sprijinirea femeilor peste 40 de ani pentru a găsi mai ușor locuri de muncă, recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare, precum și creșterea numărului de posturi destinate femeilor în structurile de conducere ale instituțiilor și companiilor publice sunt doar câteva dintre prioritățile Ministerului Familiei în prezent.

Ministerul Familiei cere, de asemenea, recunoașterea perioadei de creștere a copilului drept stagiu de cotizare.

Potrivit sursei citate, o altă prioritate a Ministerului Familiei o reprezintă prevenirea și combaterea violenței domestice. În primele trei luni ale acestui an, 12 femei, victime ale violenței domestice, au decedat, iar în anul 2021, au fost raportate 51.222 de victime ale violenței domestice și 69 de decese.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii