Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:17 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor

ro

08 Apr, 2020 14:21 1909 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută celebrarea Zilei Internaționale a Romilor, eveniment dedicat recunoașterii culturii, istoriei și drepturilor milioanelor de romi din toată lumea.

Ziua de 8 aprilie este un prilej de a readuce aminte că procesul de incluziune a romilor presupune eforturi susținute din partea tuturor actorilor relevanți, atât la nivel statal, cât și la nivel internațional.

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate orice act cu caracter rasist sau xenofob și îndeamnă la asumarea responsabilității comune de a înlătura prejudecățile și de a lupta împotriva discriminării și acțiunilor extremiste cu caracter etnic sau rasist.

Cu atât mai mult, în actualul context, al gestionării epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe consideră că este de datoria tuturor actorilor sociali de a evita capcana discursului de ură, discriminare, rasism sau xenofobie şi de a continua să pledeze pentru dezvoltarea unor societăți incluzive, bazate pe respect reciproc, indiferent de etnie, religie sau credință.

Ideea de a marca Ziua Internațională a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internațional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost consacrată Zilei Romilor începând cu anul 1990.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii