Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:53 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii români din lotul Invictus, recompensaţi de Guvernul României. Ce sume de bani vor primi

ro

05 Oct, 2017 20:17 782 Marime text
Toți militarii români răniți în teatrele de operații care participă la Jocurile Invictus vor beneficia de o recompensă financiară de 5000 de lei, potrivit unei hotărâri adoptate de guvern în ședința de astăzi.
 
Totodată, militarii răniți în teatrele de operații care obțin premii în cadrul competiției menționate vor fi recompensați cu următoarele sume:
 
Pentru locul I - 20.000 de lei
 
Pentru locul II - 15.000 de lei
 
Pentru locul III - 12.000 de lei
 
Pentru locul IV - 9.000 de lei
 
Pentru locul V - 7.000 de lei.
 
Hotărârea de guvern completează Normele financiare pentru activitate sportivă, aprobate prin HG nr. 1447/2007, la propunerea coinițiatorilor proiectului, respectiv Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Tineretului şi Sportului.
 
Sensul măsurii este, în primul rând, de a stimula recuperarea fizică şi psihică a acestei categorii de militari, dar și de a fructifica oportunitatea de promovare şi reprezentare a Armatei României la nivelul Alianţei Nord-Atlantice, având în vedere anvergura şi vizibilitatea internațională a Jocurilor Invictus.
 
 
 
Informații suplimentare
 
Jocurile Invictus (”Invictus Games”) au fost lansate în anul 2014, la Londra, sub patronajul  prinţului  Henry de Wales al Marii Britanii, bucurându-se de participarea a 400 de competitori din 13 ţări. La baza organizării acestei competiții a stat dezideratul  de a se încuraja şi sprijini recuperarea fizică şi reabilitarea militarilor din țările NATO, răniţi în teatrele de operaţii.
 
În cadrul Jocurilor Invictus se organizează  mai multe competiţii sportive adaptate pentru persoane cu nevoi speciale. Întrucât mişcarea sportivă a pătruns repede şi în rândul militarilor români, Ministerul Apărării Naţionale  a înfiinţat o secţie dedicată acestora, în cadrul Clubului Sportiv al Armatei - Steaua.
 
La ultima ediţie a Jocurilor Invictus, desfăşurată în luna septembrie, în Canada, sportivii militari răniţi au obţinut o medalie de aur, una de argint şi două de bronz.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii