Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti”, la ceremonia dedicată Zilei Armatei României

ro

23 Oct, 2020 18:28 1354 Marime text
  • Astăzi, într-un cadru restrâns, cu respectarea strictă a tuturor măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, militarii Brigăzii 9 Mecanizată “Mărăşeşti” au participat la ceremonia militară dedicată sărbătoririi Zilei Armatei României - 25 octombrie.

Activitatea a început cu oficierea slujbei religioase în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă.

Profesorul Costin Scurtu, directorul Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" Filiala Constanţa, prezent ca de fiecare dată la activităţile cu însemnătate istorică, a elogiat faptele de vitejie ale înaintaşilor noştri readucând în memoria celor prezenţi faptele de arme ale ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea ființei naționale și a gliei strămoșești, pentru libertatea și siguranța noastră.

Cu acest prilej, au fost acordate certificate de apreciere a profesionalismului, de care au dat dovadă în îndeplinirea atribuţiilor, colegilor noştri.

An de an, la 25 octombrie, Armata României - model de dăruire pentru asigurarea continuității noastre, își cinstește cu mândrie trecutul de luptă și jertfă.

Sursă text: locotenent Andreea ISTRATE
Sursă Foto: Facebook/ plutonier adjutant principal Gheorghe GABĂRĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii