Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii americani se muta in noua baza de la Mihail Kogalniceanu

ro

19 Apr, 2010 03:23 1229 Marime text
După ce în luna octombrie a anului trecut echipa americană de specialişti prezenta mass mediei lucrările la noua bază militară de 50 de milioane de dolari, ieri, ediţia electronică a cotidianului militar „Stars and Stripes" anunţa că în vara acestui an baza va deveni operaţională.

Construită pe terenul fostei Brigăzi 34 Mecanizate Mihail Kogălniceanu, noua Bază Militară Permanentă Înaintată (PFOS) va putea găzdui 1.600 de soldaţi din cadrul trupelor terestre, forţelor aeriene şi navale şi va fi folosită în comun de militarii români şi americani.

Realizată pentru pregătirea militarilor americani, dar şi cu scopul de a consolida relaţiile cu partenerii români, Permanent Forward Operating Site (PFOS) este o bază care aparţine României, dar cu facilităţi realizate din fondurile Guvernului American. Lucrările au fost supervizate şi realizate în parteneriat cu corpul de ingineri al armatei americane. Lucrările au fost începute în anul 2007.

Fostele clădiri ale Brigăzii 34 Mecanizate, cu câteva excepţii - folosite drept sedii administrative, au fost demolate, iar în locul lor au fost ridicate dormitoare, o capelă militară, săli de sport, magazine, o cantină cu capacitatea de 2.500 de locuri, o sală de sport, terenuri de fotbal şi baseball şi o sală de cinema. De asemenea, a mai fost păstrat şi depozitul de muniţie, aflat la trei kilometri de bază, pe care americanii l-au consolidat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii