Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de tone de deșeuri, descoperite în Portul Constanța

ro

28 Jun, 2021 13:10 1287 Marime text
  • 12.500 de tone de deșeuri de aluminiu, în Portul Constanța!
În Portul Constanța au fost descoperite 12.500 de tone de deșeuri de aluminiu.
 
Infracțiunea se referă la folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă constituie infracțiunea de folosire de acte nereale și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi.

Amimtim și că, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu au depistat un container ce conţinea 110 tone de deşeuri (cauciuc), care urmau sa fie exportate în Thailanda. 
 
În data de 17.06.2021, în urma unor activități informativ-operative desfăşurate, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, au descoperit patru containere cu cauciuc nevulcanizat, care urmau sa fie exportate în Thailanda, de o firmă de pe raza judeţului Olt care efectua activități de export.

În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate de fapt 110 tone de deşeuri de cauciuc,  marfă care nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării exportului și returnare la societatea exportatoare din România, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, deoarece mărfurile sunt deșeuri.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii