Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Fifor, ministrul Apărării ”Categoric facem angajări. Dar nu poți să iei omul, de pe stradă, să îl faci militar”

ro

01 Nov, 2017 01:52 12377 Marime text
Ministrul Apării Naționale a participat, ieri, la două interviuri în care a discutat despre noi angajări în armată, dar și despre înzestrare și sumele alocate ministerului pe care îl conduce.

Astfel, la Radio Europa FM oficialul a spus că va discuta cu premierul, are pregătit un material pentru a se şti exact radiografia armatei române, urmând a se stabili paşii pe care îi vom face.

 

”Categoric vom face angajări, au ieşit foarte mulţi oameni la pensie, au ieşit ofiţeri, mulţi din zona de comandă.
Trebuie să înţelegem că sunt arme unde nu poţi forma de azi pe mâine.

Discutam cu colegii de la Forţele Aeriene că ai nevoie de cinci până la șase ani să pregăteşti un pilot bun, la fel şi pentru un inginer bun care să meargă în zona aceasta.

La fel, la Forţele Navale, poate la Forţele Terestre mai stăm cum mai stăm, dar în zonele acestea speciale nu poţi să aduci omul preluat de pe stradă, să îl faci militar şi să îl aduci acolo.

Propunerea este eşalonarea pe un program bine stabilit pentru încadrarea în Armata română. E o nevoie stringentă de oameni la acest nivel", a precizat Fifor.

 
De asemenea la Antena3, la emisiunea lui Radu Tudor, ”Punctul de întâlnire” ministrul a afirmat că doreşte o Armată a României solidă, ”în care militarii în primul rând să creadă şi după aceea cetăţenii”.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat că odată cu achiziționarea sistemului de rachete Patriot, România va intra într-un ''club select'', iar acest lucru arată că SUA au mare încredere în partenerul român.


 

''Am vrut să subliniez că România intră într-un club select în momentul de față.

Nu orice stat al Uniunii sau al lumii are sisteme Patriot. (...)

Unii cârcotași au spus că cine are bani cumpără.

Nu, nu este așa. Guvernul american nu livrează oricui iar faptul că se livrează în România arată că SUA are o foarte mare încredere în partenerul român'', a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

 
Ministrul Apărării a mai spus că proiectul de lege pentru achiziționarea primului pachet de rachete Patriot va fi prezentat cel mai probabil miercuri Guvernului, iar apoi Parlamentului.

 

''Suntem în grafic. (...) Mâine, în Guvern, sper să reușim să fim gata să trecem cu proiectul de lege pentru achiziționarea primului sistem Patriot.

Dacă nu, atunci vineri, la ședința extraordinară a Guvernului, vom finaliza acest lucru iar săptămâna viitoare, luni, în procedură parlamentară, acest proiect de lege va intra în dezbatere, sperăm în procedură de urgență (...), să putem avea adoptată această lege foarte, foarte repede.

În momentul în care legea e promulgată și intră în vigoare, atunci vom putea semna scrisoarea, respectiv contractul'', a declarat Mihai Fifor.

 
Potrivit acestuia, contractul de achiziție are o valoare totală de 3,9 miliarde de dolari.
 
''Vom achiziționa primul sistem din bugetul alocat pe acest an. Avem un grafic eșalonat pentru o durată de opt ani, practic, noi discutăm despre Programul de înzestrare 2017-2026 și cumpărăm șapte sisteme. (...) Banii vor fi. Deja în proiectul de buget pe 2018 Ministerul Apărării are alocat 2% din PIB, pentru că ne respectăm angajamentele față de NATO și partenerul strategic'', a subliniat ministrul.

Sursa foto: Facebook.com/mfifor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii