Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ a României „Anul 2013 a fost caracterizat prin cel mai mare export al ţării“

ro

29 Nov, 2014 00:00 2261 Marime text
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, a participat la conferinţa de lansare a Raportului anual asupra concurenţei în sectoarele cheie ale economiei româneşti, document elaborat de Consiliul Concurenţei.
 
Preşedintele CCIR a subliniat importanţa unui spaţiu concurenţial la nivel de Camere de Comerţ în Europa, punctând că eforturile sistemului cameral din România se orientează către menţinerea prerogativelor de promovare a mediului de afaceri în străinătate. „Anul 2013 a fost caracterizat prin cel mai mare export al României, de 50 de miliarde de euro. În acest sens, consider că statul are un rol foarte important în a impulsiona competitivitatea economică la nivel european“, a adăugat preşedintele CCIR. La rândul său, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan M. Chiriţoiu, a vorbit despre liberalizarea pieţei energetice, una dintre priorităţile de pe agenda de lucru a Consiliului Concurenţei.

„Mediul de afaceri autohton trece printr-o perioadă de reaşezare, condiţiile macroeconomice naţionale şi internaţionale favorabile generând perspectiva unei relansări economice pe termen mediu. Cu toate că efectele crizei economice se mai simt încă la nivel internaţional, după aproape şase ani de la declanşarea acesteia, economia României a intrat pe o tendinţă pozitivă“, a precizat Bogdan M. Chiriţoiu. „Agenţia Naţională pentru Energie arată că, până în orizontul anului 2035, sectorul energetic mondial are nevoie de un necesar de 80 de trilioane de dolari pentru a face faţă noilor provocări, în special schimbărilor climatice“, a menţionat, la rândul lui, Răzvan Eugen Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie şi preşedinte al Agenţiei Europene pentru Reglementarea Energiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii