Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihaela Elvira Gherasim este cenzor supleant Pomacost ar putea decide schimbarea cenzorilor la următoarea adunare generală

ro

16 Mar, 2016 00:00 2257 Marime text

 
Primăvara se numără... acţionarii. SC Pomacost SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) în data de 15 aprilie, la ora 11.00, la sediul societăţii. Înainte de această adunare, conform prevederilor Legii 31/1990, acţionarii îşi vor depune acţiunile la sediul firmei până la data de 8 aprilie.
 
Pe ordinea de zi sunt incluse următoarele puncte:
  • prezentarea şi aprobarea bilanţului contabil şi a contului de profit şi pierderi pe anul 2015;
  • analiza situaţiei economico-financiare pe anul 2015;
  • discutarea raportului administratorului şi al comisiei de cenzori pe anul 2015;
  • prezentarea, dezbaterea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016;
  • prelungirea mandatului administratorului unic, precum şi a mandatelor de cenzori sau înlocuirea acestora.
În cazul neîntrunirii cvorumului, AGOA se convoacă pentru data de 18 aprilie, în acelaşi loc şi la aceeaşi oră.
 
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţiunile sunt deţinute de o listă de persoane fizice (informaţie la care nu avem acces), iar printre persoanele împuternicite se află Mădălina Bîsceanu - director economic şi Pimen Alexandru Leca - administrator. Cenzori în cadrul firmei sunt Alina Irina Iosif, Gabriela Damian, Liliana Voicu - preşedinte şi Mihaela Elvira Gherasim - cenzor supleant.
 
Societatea are un sediu secundar în staţiunea Mamaia, zona Teatrului de Vară, unde prestează „lucrări de întreţinere şi închiriere spaţii“, aici funcţionând din 2002. Sediul social este însă pe bulevardul Tomis, zona Sere.
Situaţia financiară pe anul 2015 nu a fost actualizată, însă, la finele anului 2014, firma declara un profit de 1.587.461 de lei, raportat la o cifră de afaceri de 7.652.563 de lei, având 130 de salariaţi.


 
SC Pomacost SA este una dintre firmele cu tradiție în domeniul achizițiilor publice în județul Constanța. Vorbim aici despre numeroase contracte cu autorități publice, printre cele mai receptive la ofertele acestei societăți fiind de departe Primăria și Consiliul Local Constanța și Consiliul Județean Constanța.
 
După cum arată datele de la Registrul Comerțului, SC Pomacost SA a fost înfiinţată şi administrată, până în anul 2010, de Basarab Popa, vărul fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, cel care a trecut în nefiinţă în luna septembrie 2014. În prezent, SC Pomacost SA este administrată de Pimen Alexandru Leca, care apare şi în SC Nisipuri SA, firmă în care a fost implicat şi Radu Mazăre.
 
Societatea Pomacost este persoană juridică asociată în firma Vicomimpex SRL. În şedinţa de Consiliu Local din septembrie 2007, s-a votat un proiect interesant: cel privind o tranzacţie între Municipiul Constanţa şi SC VicomImpex SRL. Astfel, Municipiul Constanţa şi CLM s-au declarat de acord să ofere în compensare societăţii Vicomimpex SRL „terenul în suprafaţă de 3.684 mp, în valoare de 699.960 de euro, situat în Constanţa, strada Badea Cârţan, zona bl. BC8, bl. BC 10 şi bl. BC 11, în schimbul terenului în suprafaţă de 3.500 mp, în valoare de 699.960 de euro“.
 
Directorul societăţii Pomacost SA este Mădălina Bîsceanu. Numele său este legat şi de firma Vancluse Invest SA, firmă ce are un acționar persoană juridică, respectiv SC Tănase - Cadastru SRL, societate de al cărei nume se leagă cel al cenzorului supleant al Pomacost, Mihaela Elvira Gherasim.
 
Numele defunctului Basarab Popa s-a legat în primul rând de afacerea Pomacost. Este una dintre firmele de renume din județul Constanța atunci când vine vorba despre contracte din bani publici. Vorbim despre zeci de contracte derulate cu autoritățile publice constănțene, dar și cu cele din Tulcea, multe dintre aceste atribuiri fiind prezentate în paginile cotidianului ZIUA de Constanța. Revenind la implicarea lui Basarab Popa în SC Pomacost SA, acesta apărea în 2001, anul în care a fost înființată firma, ca unic asociat. Tot el a și administrat afacerea până în anul 2010, când s-a retras.
 
Trebuie menţionat şi faptul că numele societăţii Pomacost apare în celebrul Dosar al Retrocedărilor. Referitor la numele firmei Pomacost, se spune că „Po“ ar reprezenta începutul numelui Popa, „Ma“, primele litere ale numelui Mazăre, „Co“ ar veni de la Constantinescu şi „St“, de la Strutinsky.
 
La sfârşitul anului 2013, SC Pomacost SA declarase o cifră de afaceri de 6.652.750 de lei, un profit net de 1.015.970 de lei şi 124 de salariaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii