Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metoda modelling face victime pe litoral. Protecția Consumatorilor și polițiștii au împărțit amenzi

ro

30 Jul, 2020 08:59 1866 Marime text
  • Metoda modelling a păcălit mai multe persoane pe litoral
  • Părinților li se promit câștiguri fabuloase pe seama copiilor, în schimbul unor sume modice
  • Tariful fix de 200 lei promitea promovare în media și in divertisment
  • Amenzi de 20.000 de lei au fost aplicate
În urma mai multor sesizări primite de la cetățeni, reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au efectuat verificări la sediul unei societăți comerciale cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, referitor la desfăşurarea unei activități constatată de comisarii CJPC Constanța și considerată a se încadra în categoria practici comerciale înşelătoare, prin prestarea de servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceștia vor putea beneficia de promovare în media și în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea și efectuarea unor fotografii persoanelor interesate.

 Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus 4 amenzi cotravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei și au emis decizii de încetare a activităților respective fiind, totodată, semnalat cazul către Inspectoratul Județean de Poliție Costanța, pentru continuarea cercetărilor în raport cu competențele acestora, stabilite de lege.

Ca atare, polițiștii fac cercetări pentru înşelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005.

La momentul verificării, polițiștii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
         
CJPC Constanța subliniază că, și în ultimii doi ani, au mai existat reclamații pentru spețe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanță cu precădere, sancționate de asemenea, și averitizează consumatorii să manifeste atenție sporită față de astfel de situații și să sesizeze prompt instituțiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact.

În cursul serii trecute, împreună cu lucrători ai SICE a fost desfășurată o acțiune pe raza orașului Eforie Nord, unde au fost depistate aceleași persoane din anii trecuți, conform conducerii CJPC Constanța.

Oficial IPJ Constanța - Cercetați pentru înșelăciune și evaziune fiscală

La data de 29/30 iulie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, au efectuat un control la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Eforie Nord, privitor la desfășurarea unor practici comerciale înșelătoare, prin prestarea de servicii pe bază de tarif fix (119 lei/persoană, respectiv 398 de euro/persoană) constând în efectuarea de fotografii persoanelor interesate, cu promisiunea promovării imaginii acestora în media și lumea show-business-ului.
În cauză, polițiștii efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005. Polițiștii au indisponibilizat 343 de lei și au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii