Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Președintelui României, transmis cu prilejul instalării Monseniorului Aurel Percă ca Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti

ro

11 Jan, 2020 15:56 2132 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 11 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul instalării Monseniorului Aurel Percă ca Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Înaltpreasfinţia Voastră,

Numirea Înaltpreasfinţiei Voastre în înalta demnitate de Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, şi instalarea ca Arhiepiscop şi Mitropolit al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, îmi oferă plăcutul prilej de a vă adresa cele mai calde urări de sănătate, pace şi sporire duhovnicească în mijlocul credincioşilor pe care, începând cu această zi, îi veţi păstori.

Biserica Romano-Catolică a fost mereu un partener de dialog important al Statului Român, contribuind la dezvoltarea unei societăţi democratice, pluraliste, conştiente de rolul său în cultivarea convieţuirii armonioase şi paşnice. Am încrederea că veţi susţine pe mai departe prezenţa Bisericii, valorile creştine şi mesajul Evangheliei în societate, pentru binele comun.

Prin consacrarea de astăzi, aţi devenit continuatorul unei pleiade de păstori care, prin exemplul unei vieţi de slujire dedicate lui Hristos şi semenilor, au lăsat o puternică amprentă spirituală asupra comunităţii romano-catolice din Bucureşti; o comunitate vie, statornică, ce reflectă mesajul solidarităţii şi al carităţii.

La început de An Nou şi la început de misiune pastorală ca Întâistătător al Bisericii Romano-Catolice din România, vă rog să primiţi, Înaltpreasfinţia Voastră, asigurarea respectului meu faţă de crezul apostolic pe care, cu onoare, îl slujiţi. Fie ca valorile creştine să sporească, prin păstorirea Înaltpreasfinţiei Voastre, în societate şi în inimile credincioşilor, să înnoiască speranţa într-un viitor mai bun, pentru cei de astăzi şi generaţiile ce vor veni.

Întru mulţi şi fericiţi ani!

Sursa foto: presidency.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii