Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Veteranilor de Război

ro

29 Apr, 2020 15:05 1880 Marime text
Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor de Război.

Iată conținutul integral al mesajului:

 “România își sărbătorește astăzi veteranii de război, în semn de aducere aminte și recunoștință pentru toți militarii români care în vremurile cele mai grele ale istoriei au luptat pentru independența, suveranitatea, integritatea teritorială și interesele țării.

Poveștile lor sunt adevărate lecții de patriotism și spirit de sacrificiu.

Anul acesta, vom marca Ziua Veteranilor de Război într-un mod atipic, în lipsa ceremoniilor militare și religioase sau a altor manifestări obișnuite cu acest prilej, din dorința de a proteja sănătatea și viața tuturor. Vom fi împreună însă prin gândul bun, prețuirea și recunoștința față de faptele de vitejie și de valorile pe care veteranii noștri le-au apărat.

Este o mare onoare să avem printre noi veterani din al doilea Război Mondial, modele de demnitate și devotament pentru tinerele generații.

Pentru cei în viață, ajunși la vârste venerabile, respectul față de meritele lor înseamnă acum să-i ajutăm să depășească cu bine această perioadă de pandemie.

Acțiunile de asistență umanitară pe care Ministerul Apărării le desfășoară de la instituirea stării de urgență pentru a-i sprijini pe veterani și văduvele de război este, în acest context, cel mai potrivit mod prin care le putem mulțumi. Guvernul va sprijini în continuare astfel de acțiuni prin care să le asigurăm veteranilor aflați în dificultate alimente și medicamente, astfel încât să nu fie nevoiți să iasă din casă, pentru a nu fi expuși riscului de îmbolnăvire.

Vrem să ne bucurăm cât mai mult timp de înțelepciunea lor și să continuăm să învățăm din puterea lor de a merge mai departe.


Omagiem jertfele celor căzuți în luptă, iar veteranilor în viață le urez multă sănătate și le transmit întreaga noastră recunoștință!”


Citește și: 29 aprilie - Ziua Veteranilor de Război
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii