Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul premierului Ludovic Orban cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății

ro

07 Apr, 2020 10:33 1221 Marime text

Ludovic Orban a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. 

Iată conținutul integral al mesajului:
 

“Ziua Mondială a Sănătății, dedicată comunității medicale aflate în slujba sănătății și a vieții oamenilor, ne găsește anul acesta în
plin efort global de luptă împotriva pandemiei de coronavirus.

Dacă până acum marcarea acestei zile era un prilej de conștientizare a importanței pe care sănătatea o are pentru fiecare dintre noi și pentru societate, anul acesta Ziua Mondială a Sănătății devine inevitabil simbol al eforturilor aproape supraomenești pe care medicii și personalul medical din țările afectate de pandemie îl fac pentru a salva vieți și pentru a opri răspândirea unui virus care amenință sănătatea a milioane de oameni.

Organizația Mondială a Sănătății, ajunsă astăzi la 72 de ani de existență, este un actor important pentru cooperarea în materie de sănătate. Criza pandemică actuală poate fi oprită printr-un răspuns coordonat la nivel internațional, iar România este și ea inclusă de OMS în proiectul global pentru dezvoltarea unui tratament împotriva coronavirusului. Faptul că nouă centre de boli infecțioase din țara noastră participă la acest proiect reprezintă o speranță în plus pentru pacienții români.

În prima linie în această luptă dificilă sunt medicii, tot personalul medical și membrii comunității științifice implicați în dezvoltarea unui tratament eficient. Mai mult ca oricând, întreaga societate încercată de teamă și supusă unor constrângeri greu de acceptat, se bazează pe medici, pe asistente, pe întreg personalul sanitar.

Am încredere în profesionalismul medicilor din România. Efortul lor de a salva vieți, responsabilitatea și solidaritatea umană pe care le dovedesc în aceste zile sunt cu atât mai remarcabile având în vedere criza pandemică fără precedent și neajunsurile sistemului medical, adunate în zeci de ani. Prețuiesc munca personalului medical și îl asigur că la nivelul Guvernului mobilizăm toate mijloacele de care dispunem pentru a le asigura logistica necesară protejării personalului din spitale și îngrijirii pacienților, fie că achiziționăm echipamente de pe piața externă, fie că operaționalizăm fabrici din România.

De asemenea, alocăm fondurile de care sistemul medical are nevoie, iar prima rectificare a bugetului pentru 2020 este dedicată protecției, tratamentului și combaterii răspândirii noului coronavirus. Cu toții, personal medical, autorități, cetățeni – suntem de aceeași parte a baricadei. Doar împreună, uniți și responsabili, puteți depăși cu bine această perioadă”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii