Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul lui Vergil Chițac cu prilejul Zilei Culturii Române. Dorește renașterea culturală a Constanței

ro

15 Jan, 2022 14:45 1280 Marime text



 
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Culturii Române.
 


El a spus că sunt în vedere investiții precum reintroducerea în circuitul public a Galeriilor de Artă, reînființarea Revistei Tomis și proiecte de reabilitare a clădirilor unor obiective culturale emblematice.





 
Iată mesajul integral!


 

Dragi constănțeni, astăzi celebrăm Ziua Culturii Române, ocazie cu care vreau să îmi reafirm poziția în ceea ce privește renașterea vieții culturale a orașului nostru.
 
 
 
Îmi doresc să scoatem la suprafață toată această bogăție spirituală inestimabilă și să redevenim un reper important pe harta culturală a țării noastre și, de ce nu, a Europei de Est.
 
 
 
Anul trecut am adoptat prima strategie culturală din istoria municipiului nostru, iar în 2022 vom consolida cadrul juridic și financiar necesar implementării programelor prevăzute în aceasta.
 
 
 
 
Astfel, avem în vedere investiții precum preluarea în patrimoniu a Grădii de Vară, reintroducerea în circuitul public a Galeriilor de Artă, reînființarea Revistei Tomis, proiecte de reabilitare a clădirilor unor obiective culturale emblematice (creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța, creșterea eficienței energetice a imobilului „Casa Ion Bănescu”, restaurarea Muzeului de Artă Populară, reabilitarea și dotarea Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” etc.).
 
 
 
 
Totodată, ne propunem să mărim bugetul și să sprijinim acele programe culturale care dau viață și culoare societății în care trăim.
 
 
 
 
 
Dragii mei, îmi exprim încă o dată speranța că, în pofida crizelor actuale, împreună vom reuși să facem din anul 2022 un reper și un punct de plecare (și) în ceea ce privește renașterea culturală a Constanței.
 
 
Sunt nerăbdător să vă prezint tot ce am pregătit și vă invit, astăzi, să citiți fie și numai câteva pagini din Eminescu și din literatura română.
 
 
Vă garantez că nu veți regreta.
 
 
Vă mulțumesc.

 




Sursa foto: ZIUA de Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii