Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaje de avertizare RO-ALERT pentru județul Mureș, lovit de inundații

ro

20 Jun, 2020 12:19 1874 Marime text
  • Populaţia din localităţile de pe râurile Mureş, Târnava Mică şi Niraj a fost avertizată prin mesaje RO-ALERT, sâmbătă, în urma emiterii codului roşu de ploi.

"Ca urmare a codului roşu de fenomene meteo-hidrologice periculoase ce vizează localităţile de pe râul Mureş, Târnava Mică şi Niraj, s-au transmis mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul aplicaţiei RO-ALERT. Deocamdată situaţia este sub control şi împreună cu inspectorul şef al ISU Mureş ne-am deplasat pe Valea Gurghiului, acolo unde a plouat foarte mult în ultimele zile, apoi ne vom deplasa şi în localităţi de pe Valea Mureşului superior", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Potrivit acesteia, până acum au fost afectate 47 de localităţi, cinci persoane fiind sinistrate. Un număr de 138 de case şi 308 anexe gospodăreşti sunt inundate, au fost afectaţi 13 km de drumuri comunale, 3 km de drumuri judeţene, 500 metri de drumuri naţionale, 35,7 km de drumuri forestiere şi agricole, 66 de poduri şi podeţe, patru agenţi economici. De asemenea, sunt afectate peste 200 de hectare de terenuri agricole, peste 123 hectare de păşuni şi fâneţe, precum şi peste 273 de fântâni.

Localităţile vizate de codul roşu sunt Sovata, Gurghiu, Hodac, Brâncoveneşti, Ibăneşti, Reghin, Batoş, Eremitu, Aluniş, Solovăstru, Beica de Jos, Suseni, Ideciu de Jos şi Chiheru de Jos.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore opt localităţi au fost afectate de fenomene meteorologice periculoase, în urma cărora zeci de case au fost inundate.

ISU Mureş a intervenit cu 27 de mijloace tehnice, autospeciale, motopompe, autoturisme de teren, patru ofiţeri şi 39 de subofiţeri, alături de SVSU Ungheni, SVSU Gurghiu, SVSU Bălăuşeri, SVSU Nadeş, SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Suseni, SVSU Iernut, SVSU Acaţari şi CNAIR district Sărmăşel şi district Reghin.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii