Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj de condoleanţe transmis de ministrul Toma Petcu după decesul celui de-al doilea miner rănit în accidentul de la mina Lupeni

ro

06 Oct, 2017 22:32 2522 Marime text
Ministrul Energiei Toma Petcu a postat pe contul său de Facebook un mesaj după decesul celui de-al doilea miner rănit în accidentul de la mina Lupeni. 

"Am primit cu profundă tristețe vestea că am mai pierdut încă unul dintre minerii implicați în accidentul de la mina Lupeni. Indurerarea este cu atât mai mare cu cât azi-noapte când Suciu Ioan Florin a fost adus la suprafața era conștient și cooperant - și asta ne-a făcut sa fim optimisti asupra evoluției stării lui de sănătate.
Din păcate, orele petrecute sub darâmãturi și-au spus cuvântul. Toți cei împlicați în operațiunea de salvare au făcut eforturi supraomenești și au reușit să-i scoată din mină într-un timp mult mai scurt decât estimau inițial specialiștii. Deși aceștia vorbeau de un timp de intervenție de 30 de ore, salvatorii au reusit să reducă la mai puțin de jumătate acest interval, făcând tot ceea ce a fost omenește posibil pentru salvarea colegilor lor.
Vreau să transmit familiilor îndoliate condoleanțe și putere de la Dumnezeu să treacă peste această încercare. Suntem alături de familiile minerilor pe care i-am pierdut, familia lui Codlea Iuliu Lucian și a lui Suciu Ioan Florin. Ministerul Energiei va elabora o hotărâre de guvern prin care va acorda sprijin financiar familiilor îndoliate dar și salvatorilor, cei care au făcut tot ce a fost posibil pentru ca viețile colegilor sa fie protejate.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!" - a transmis ministrul Toma Petcu. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii