Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicul Octavian Dumitru Unc va fi înmormântat mâine. Slujba, în fața Catedralei din Constanța

ro

24 Oct, 2020 18:35 6409 Marime text


Medicul constănțean Octavian Dumitru Unc va fi înmormântat mâine!

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a medicului.

Astfel, slujba de înmormântare va avea loc mâine, 25 octombrie 2020, de la ora 12.30, în fața Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

În tot acest timp, de la aflarea tristei vești a trecerii sale în neființă, sute de mesaje îndurerate curg pe contul de socializare al doctorului Octavian Dumitru Unc.

Cunoscutul medic chirurg Dumitru Octavian Unc a murit în această dimineață!

Doctorul Unc s-a născut la data de 15.03.1957, în oraşul Zărneşti, judeţul Braşov.

Iată mesajul afișat în această seară pe pagina sa de Facebook, în care este anunțată înmormântarea:

Duminică, 25.10.2020 ora 12:30, în fața Catedralei Sf Apostoli Petru și Pavel din Constanța, se va oficia Slujba de Înmormântare a Prof. Univ. Dr. Octavian Dumitru UNC.
Dumnezeu să-l Odihnească


“... in niciunde... departe... prea departe” - spunea profesorul Octavian Dumitru Unc in “Ruga pentru incă o dată”, una dintre emoționantele scrieri ale sale, in care ii impartașea Bunului Dumnezeu dorința de a-și revedea mama...
Lasă in urmă o viață care avea etape incă neparcurse, o familie apasată de greutatea unei pierderi imense, doi copii excepționali, fetele erau viața lui, viața și conștiința, colegi care rememorează toți anii de cand se cunosc si prieteni care, dezechilibrați de șocul aflării veștii, nu iși pot găsi cuvintele.
S-a așternut o liniște rece.
S-au incheiat capitole. S-a pus punct.
A fost un izvor nesecat de resurse. Cu moralitate, din convingere, cu daruință și din pasiune, a luptat impotriva curenților. Niciunul nu l-a doborat. A fost omul dreptații si a avut curajul sa vorbească.
Nu a atins cu vorba mincinoasă sau cu gandul necurat pe absolut nimeni.
Atunci cand a pierdut, a stiut ca are castigata credința in Dumnezeu.
Nicicând si nicicum nu și-a pierdut speranța.
In fața versurilor, impacheta cuvintele la fel de bine cum isi exercita meseria, in fața pacientului. Scria mult, foarte mult, in special noaptea. Un manuscris iși astepta momentul spre a fi publicat...
Umorul ii era un partener fidel, care-l insoțea pretutindeni. Avea o carisma care cucerea de la inceput, care atragea atentia, un timbru vocal care alterna, din sobru in prietenos, si un bagaj supradimensionat de cunostințe din toate domeniile.
Dumnezeu să-l Odihnească!


În paralel cu acest mesaj, pe contul de socializare al medicului au fost postate sute de mesaje de condoleanțe:
 

Mare durere! Suntem în stare de soc! Am pierdut un mare Om, profesor, doctor, poet... Și lista ar putea continua! Dumnezeu sa îl ierte și sa îl așeze în rândul îngerilor!

Condoleanțe ! Dumnezeu , să vă aibă in liniște și pace ! Drum lin la stele , suflet bun și minunat !

Drum lin la cer ,Domnule Profesor! O pierdere imensă! Condoleanțe familiei!


Dumnezeu să-l odihnească !Condoleanțe familiei ! Regretăm un așa om ! Speranța noastră s-a dus !Un om minunat ! Un înger pentru multi !

S a mai dus un om de valoare! Mare păcat! Prea devreme. D-zeu să il aibă în paza Lui! Odihna veșnică!

Am pierdut toți un OM de mare valoare

Sunt șocat să aflu această tragică veste.Am pierdut un coleg de armată și de promoție,un om adevărat,de o bunătate rară,cu un calm exemplar,un profesionist atât de apreciat.Nu am putut să mai organizăm anul acesta revederea tuturor colegilor din cauza acestui virus nenorocit care,iată:a început să secere viețile unora dintre noi,nedrept.Condoleanțe familiei.

Om bun, doctor de boli și de suflete, prieten....Asta esti pentru mine, Tavi! Drum lin! Tărie sufleteasca doamnei Unc, Alexandrei și tuturor celor cărora le lasă un gol imens aceasta plecare. Mi-e sufletul ....


Am pierdut un profesionist, un bun coleg, un om de mare cultura, un prieten. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace. Condoleante!

Sursa foto: Facebook.com - Octavian Dumitru Unc

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii