Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Medicii de familie din Constanţa se plâng că nu au fost plătiţi. Ce spune Casa de Asigurări de Sănătate

ro

16 Jan, 2019 00:00 2094 Marime text
Medicii de familie constănţeni reclamă faptul că nu au primit toţi banii pentru ultima lună de muncă şi dau vina pe Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, care nu ar mai avea bani. Potrivit CAS Constanţa, nu este vorba de lipsă de buget, ci de o depăşire a plafonului stabilit anterior faţă de numărul de pacienţi care au călcat pragul cabinetelor. Imediat ce se va aproba bugetul pe anul 2019, diferenţele de bani vor fi restituite.
 
Astfel, cotidianul ZIUA de Constanţa a primit câteva sesizări de la medicii de familie constănţeni care s-au plâns că nu au primit banii care ar fi trebuit pentru luna decembrie. Astfel, ei au acuzat CAS Constanţa de faptul că nu a gestionat bugetul aferent anului precedent în mod corespunzător.
 
Pe de altă parte, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Constanţa au făcut mai multe precizări cu privire la acest aspect. Ei susţin faptul că nu există un plafon sau o valoare de contract prin care sunt plătiţi medicii de familie, ci sunt remuneraţi în funcţie de numărul de pacienţi care ajung la cabinete. Cum numărul a fost mai crescut la final de an, sumele preconizate şi puse la dispoziţie pentru luna decembrie au fost depăşite.
 
„Pentru medicina de familie noi nu avem plafon sau valori de contract. Noi plata o efectuăm în funcţie de câţi pacienţi se prezintă. Logic, nu avem de unde să previzionăm câţi pacienţi se vor prezenta în luna X. Pe luna decembrie au fost multe servicii prestate de către medicii de familie iar noi, creditul de angajament îl aveam pentru o sumă mai mică. Dar primesc banii pe capitaţie, urmând ca atunci când se aprobă bugetul pe 2019 să reglăm. Nu este o situaţie nemaiîntâlnită şi se întâmplă. Anul trecut s-a mai întâmplat o dată. Nu avem de unde să ştim câţi pacienţi se vor îmbolnăvi şi nu putem plăti peste cheltuielile preconizate”, a declarat Aura Rădoi, purtător de cuvânt al CAS Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii