Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Matei pune la dispoziţie o sală pentru curs Prima Cafenea Lingvistică din ţară, inaugurată la Năvodari

ro

24 Mar, 2011 03:09 2343 Marime text
cafenea-navodari1.jpgLa iniţiativa profesoarei de limba engleză din Năvodari, Diana Adam, şi a lectorului universitar doctor Liliana Marteş, luni, la Casa de Cultură din localitate, a avut loc deschiderea oficială a primei cafenele lingvistice din ţară. Scopul acestei reuniuni este acela de a-i învăţa pe copiii din Năvodari şi din Corbu limba engleză gratuit. Cursurile se vor ţine săptămânal, în fiecare marţi după-amiază, între orele 16.00 şi 18.00. „Astfel, arătăm că Năvodariul este viu", ne-a spus primarul Nicolae Matei, care a participat şi el la inaugurarea acesui spaţiu cultural.

cafenea-navodari2.jpg„Cafeneaua Lingvistică" face parte din proiectul European „The Language Café Project", al Universităţii Southampton din Marea Britanie, în cadrul Programului Socrates Lingua 1, şi reprezintă o cale prin care copiii, şi nu numai, îşi pot perfecţiona abilităţile şi competenţele în limba română şi într-o altă limbă.

Atât administraţia locală condusă de primarul Nicolae Matei, cât şi organizatorii şi susţinătorii acestui proiect descriu proiectul ca pe o altă modalitate de implicare a comunităţii locale în activităţile desfăşurate în cadrul comunităţii europene. În cadrul proiectului „Cafeneaua Lingvistică" se vor desfăşura cursuri complementare sistemului formal de educaţie şi formare, care au o abordare participativă, sunt centrate pe persoana care învaţă, se desfăşoară voluntar şi sunt legate strâns de nevoile, aspiraţiile şi interesele tinerilor.

Matei: „Năvodariul este viu astfel"

La deschidere au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, ai Direcţiei pentru Cultură, Educaţie şi Sport, din partea ISJ Constanţa, precum şi din partea Clubului de Arte „Solteris" Mangalia, directorii instituţiilor de învăţământ din Năvodari, primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, dar şi primarul Nicolae Matei. Acesta ne-a spus că a sprijinit necondiţionat proiectul şi îl consideră necesar pentru elevii şi tinerii din oraş, dar şi pentru alte categorii de vârstă. Mai mult, activitatea desfăşurată în oraşul în fruntea căruia se află denotă faptul că Năvodariul este viu. Am luat legătura şi cu unul dintre cei doi profesori care vor ţine cursurile, Diana Adam, care ne-a spus că are foarte mulţi solicitanţi pentru acest curs, care se va ţine săptămânal, aproximativ 100 de tineri, copii şi adulţi aplicând deja pentru efectuarea acestor cursuri: „Vom face grupuri de câte 5 - 15, trebuie să vedem nivelul de competenţă al cursanţilor şi apoi ne hotărâm cum îi vom grupa. Cursurile se vor ţine până la sfârşitul anului, dar sperăm că le vom extinde şi anul viitor", ne-a spus profesoara Diana Adam, care a făcut precizarea că această activitate este voluntară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii