Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsuri de prevenție împotriva coronavirusului la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța (galerie foto+video)

ro

11 Mar, 2020 13:18 2942 Marime text

În cursul zilei de ieri, 10 martie 2020, ora 13:30 președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu,a avut o întâlnire de lucru în sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ, cu directorii direcțiilor instituției, precum și cu managerii instituțiilor subordonate.

Discuțiile s-au axat pe măsurile cu caracter preventiv care vor fi luate în contextul actual generat de răspândirea virusului COVID – 19.

Directorul SCJU a menționat că cele trei camere de presiune negativă, sunt organizate în secțiile de terapie intensiva de la nivelul pediatriei, medicală adulți și pe secția de chirurgie cardiovasculară. Astfel, sunt trei paturi destinate cazurilor celor mai grave, pe care nu le-ar mai putea prelua la nevoie Spitalul de Boli Infecțioase.

Miercuri, 11.03.2020 începe montarea unor corturi de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, a transmis prefectul George Niculescu. 

Măsurile stabilite la nivel național prin Hotărârea nr. 6 a CNSSU:
  • Decizia președintelui Consiliului Județean Constanța de a suspenda activitățile destinate publicului, din cadrul instituțiilor aflate în subordinea CJ Constanța;
  • Montarea unor corturi de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța;
  • Măsurile privind staționarea în rada porturilor, a navelor venite din Italia, până la expirarea perioadei de 14 zile de la data plecării din porturile aflate în zona de risc (Italia).
După cum putem observa în imagini, acum nu se mai poate vedea în curtea spitalului, spre deosebire de zilele anterioare.

În acest moment, la nivelul județului Constanța nu există persoane cu prezența virusului COVID-19 confirmată. 

Îi rugăm insistent, pe această cale, pe toți cetățenii județului Constanța să se informeze asupra măsurilor de prevenire și limitare a eventualelor îmbolnăviri cu noul coronavirus, din sursele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe și Departamentului pentru Situații de Urgență, a transmis prefectul George Niculescu.



Citește și: De săptămâna viitoare Pre-triaj în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, înainte de preluarea de către medicii UPU
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii