Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masajul și aromaterapia scalpului – Beneficiile utilizării uleiurilor esențiale pentru creșterea părului

ro

29 Sep, 2021 12:42 1384 Marime text
Mulți oameni sunt preocupați de căderea și subțierea părului, pentru că astfel de probleme le afectează aspectul și stima de sine. Ei caută metode eficiente de tratament pentru oprirea căderii părului și pentru stimularea regenerării acestuia.

Cercetările au descoperit diverse metode pentru creșterea părului și încetinirea căderii acestuia, dintre care unele pot avea rezultate spectaculoase. Acestea includ o alimentație adecvată, o igienă corectă, masajul scalpului, folosirea de produse de îngrijire a părului pe bază de ingrediente naturale și altele.   

Eficacitatea utilizării uleiurilor esențiale pentru creșterea părului


Uleiurile esențiale au numeroase beneficii pentru podoaba capilară, sunt considerate produse extraordinare pentru creșterea părului.

1. Uleiul de cimbru

Acest ulei este un antiseptic foarte bun, stimulează circulația sângelui și ajută la regenerarea țesutului celular. Cimbrul îndepărtează toxinele din scalp și îmbunătățește nutriția rădăcinii firelor de păr. Uleiul de cimbru este un tonic excelent pentru scalp și are capacitatea de a vindeca.

Cimbrul are efecte decongestionante, regenerative, stimulante, tonice.

2. Uleiul de lavandă

Acest ulei este parfumat și are o aromă unică. Se folosește în masajul scalpului sau în șampon pentru tratament, deoarece:
  • Are proprietăți ce stimulează regenerarea celulară și a firelor de păr
  • Calmează stările de iritabilitate și elimină stresul
  • Combate insomnia, anxietatea, are efect relaxant, ameliorând tensiunea nervoasă
  • Reduce congestia, ridică starea de spirit și combate melancolia
  • Fortifică și încetinește căderea părului.

3. Uleiul de cedru

Acest ulei are o aromă bogată, lemnoasă, balsamică. Cei care aleg uleiul de cedru pentru tratamentul scalpului, vor avea și o stare de bine, pentru că acesta are un miros plăcut, care ajută în reducerea depresiei și anxietății.

Uleiul de cedru are proprietăți antiseboreice, deci ajută în controlul producției de sebum. După cum se știe excesul de sebum poate intensifica căderea părului.

Acest ulei are efect benefic și asupra sistemului nervos, calmează stările de tensiune, nervozitate, furie și reglează sistemul endocrin. Unii oameni suferă de alopecie seboreică, despre care experții spun că este o boală care apare din cauza dermatitei seboreice, ce provoacă inflamații la nivelul scalpului și căderea părului. Boala trebuie diagnosticată și tratată la timp pentru a preveni pierderea părului.

Studiile cercetătorilor au arătat că uleiul de cedru poate opri căderea părului, mai ales că este foarte util și în eliminarea stresului. Mulți oameni suferă în ziua de azi de stres prelungit, iar nivelul ridicat de cortizol din organism (care este încorporat și în păr) poate duce la probleme ale scalpului, obezitate și tulburări de somn. Cortizolul este hormonul stresului și este eliberat în cantitate mare în organism, în situații de stres. La fel ca și alți factori de risc, stresul afectează și căderea părului. Femeile de exemplu, sunt predispuse la pierderea părului din cauza stresului intens.

Uleiul de cedru este folosit frecvent în tratamente pentru păr, pentru că are proprietăți tonice, astringente, antiseboreice, antidepresive și sedative.

4. Uleiul de rozmarin

Uleiul de rozmarin este excelent pentru tratamentul scalpului, datorită beneficiilor sale:
  • Are proprietăți antiseboreice, antidepresive, astringente
  • Stimulează creșterea firelor de păr
  • Are efect tonic și decongestionant
  • Stimulează pielea capului și rădăcinile firelor de păr
  • Previne căderea părului.

5. Uleiul de jojoba

Acest ulei 100% natural combate căderea părului, ajută la îngroșarea firelor de păr și creșterea rezistenței acestora. Uleiul de jojoba este perfect pentru piele și păr, are ingrediente benefice, cum ar fi vitamine B și E, dar și acizi grași esențiali. Uleiul se poate aplica pe piele, pentru a acționa asupra excesului de sebum. Este ideal pentru revitalizarea părului, oferă strălucire și frumusețe podoabei capilare.

6. Ulei de ricin

Acest ulei este bogat în vitamine B și E, în minerale și proteine, care revitalizează părul și ajută foarte mult la stimularea creșterii lui. Uleiul de ricin are proprietăți hrănitoare, hidratante, purificatoare și de regenerare celulară. Prin efectul antifungic și antibacterian, ajută în combaterea bacteriilor care ar putea înfunda porii scalpului și încetini creșterea părului.

7. Ulei de Macadamia

Acest ulei este mai puțin gras, stimulează creșterea părului, îmbunătățește microcirculația sângelui. Este recomandat în masaj pentru scalp, pentru că pătrunde ușor în piele și oferă beneficii rădăcinii firelor de păr. Uleiul hidratează pielea și părul și protejează împotriva factorilor externi.

Atunci când cumpărați uleiuri esențiale pentru îngrijirea părului, alegeți întotdeauna produse BIO, organice, pentru că acestea nu au reziduuri de pesticide. Fără îndoială, acest lucru este foarte important pentru sănătatea scalpului și frumusețea părului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii