Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marmureanu „Mangalia ar putea fi lovita de tsunami"

ro

06 Aug, 2009 02:02 2102 Marime text

Ipoteza a fost emisă de directorul Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, şi ar putea fi reală doar în cazul în care s-ar produce un seism de 7,2 grade pe scara Richter,iar epicentrul ar fi în Marea Neagră.

Un astfel de val seismic, cu o înălţime de patru metri, a lovit litoralul românesc şi cel bulgăresc în 1901, după producerea unui cutremur cu această magnitudine. Cutremurul de ieri a pus autorităţile din domeniu în alertă. Cu această ocazie, însă, seismologii avertizează că evenimente ca cel produs în urmă cu 100 de ani s-ar putea repeta. În acest sens, se lucrează în prezent, în cadrul Observatorului seismic de la Eforie Nord, la punerea la punct a unui sistem de avertizare pentru tsunami, care ar permite seismologilor să alerteze autorităţile în cazul iminenţei unei catastrofe naturale.

Sistemul ar putea fi finalizat până la sfârşitul anului sau, cel târziu, în aprilie anul viitor, a declarat, pentru Antena 3, Gheorghe Mărmureanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Matei Radulescu 06 Aug, 2009 09:50 Sunt nefericitul proprietar al unui apt. dintr-un bloc din 1971si nu vreau sa va descriu prin ce-am trecut. Ceea ce vreau sa va sfatuiesc pe toti e sa va faceti o asigurare de locuinta ca nu se stie niciodata. Am gasit un site unde poti compara ofertele http://www.asiguracasa.ro pentru o suma modica am scapat de ogrija. Poate asta e o solutie …