Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia, condus mâine pe ultimul drum

ro

14 Sep, 2020 09:10 1988 Marime text
  •   Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia, a murit cu două săptămâni înainte de a-și sărbători ziua de naștere.
Avea numai 58 de ani. Pe 4 octombrie ar fi fost ziua lui de naștere.
Fostul primar al municipiului Medgidia, a murit în propria casă, după ce s-a înecat, cu o bucată de pepene, în timpul unei mese. 

Se pare că se afla în casă numai cu soția care a și sunat, disperată, la 112, de acolo primind și primele sfaturi despre cum ar putea să îl salveze, prin manevra Heimlich.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj de condoleanțe:
 

Vestea mutării fulgerătoare din această viață a domnului Marian Iordache a copleșit cu surprindere și mâhnire pe clericii, monahii și credincioșii care l-au cunoscut, din Arhiepiscopia Tomisului.

Având viața împodobită cu ales nume, al Maicii Domnului, a demonstrat că este un vrednic fiu al acesteia, urmându-i cu credința și cu fapta.

A fost membru al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului și apropiat credincios al Bisericii, atât pe linie instituțională, în calitățile oficiale pe care le-a deținut, cât și pe linie personală, fiind un suflet cald și empatic atât față de comunitatea pe care a condus-o și reprezentat-o cu demnitate și onoare, cât și față de aproapele.

A fost o personalitate a municipiului Medgidia și a județului Constanța și un model de umanitate și rafinament. Oricine l-a cunoscut vedea pe chipul său un zâmbet plin de harismă, cu care te cucerea. Omenia cu care te întâmpina era un ospăț duhovnicesc, care îți dădea nădejde, pace și
optimism.

Deși a plecat brusc și dureros dintre noi, tuturor ne-a lăsat în suflet amintirea unui om blând, generos și implicat, dar și un dor nestins de a-l revedea.



Îl vom purta permanent în rugăciunile noastre, atât din dragostea ce i-o datorăm, cât și ca recunoștință pentru că ne-a purtat cu drag în inima lui.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească întru Împărăția Sa Cerească, așezându-l în ceata drepților și a iubitorilor de oameni.

Condoleanțe familiei și apropiaților, greu încercați în aceste clipe.  Veșnica lui pomenire!, a transmis  Arhiepiscopul Tomisului.

Slujba de înhumare va fi oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, mâine, 15.09.2020, la biserica „Sf.  Petru și Pavel” din Medgidia (catedrala orașului).  De la ora 8:00 ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie, iar de la ora 11:00 slujba propriu-zisă de înhumare.

Citește și:

Șoc în lumea politică Moartea lui Marian Iordache provocată de o bucată de pepene. Peste două săptămâni era ziua lui de naștere

Tragedie. A murit Marian Iordache, fostul primar al municipiului Medgidia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii