Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Secretarul de stat Simona Cojocaru, la Forumul ”Disrupted Future, Shared Purpose”

ro

23 Sep, 2020 14:01 1761 Marime text
  • Secretarul de stat a prezentat viziunea României privind securitatea regiunii, reiterând necesitatea unei abordări unitare, solidare şi realiste a regiunii Mării Negre la nivelul Alianței Nord-Atlantice. 
Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a participat marți, 22 septembrie, la Forumul anual ”Disrupted Future, Shared Purpose: Mapping a New Transatlantic Decade”, organizat de Center for European Policy Analysis (CEPA) în sistem de videoconferință.

În cadrul panelului „Arenas of Contestation: The Geopolitics of the Black Sea”, secretarul de stat Cojocaru a susţinut o prezentare referitoare la amenințările prezente în regiunea Mării Negre și impactul asupra securităţii şi stabilităţii euro-atlantice. În acest context, a fost accentuată necesitatea consolidării rezilienței naționale, în această nouă paradigmă strategică.

Totodată, secretarul de stat a prezentat viziunea României privind securitatea regiunii, reiterând necesitatea unei abordări unitare, solidare şi realiste a regiunii Mării Negre la nivelul Alianței Nord-Atlantice, prin punerea în practică a principiului „One threat, One flank, One presence – O singură amenințare, Un singur flanc, O prezență unitară”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii