Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN reglementează plata cuantumului de chirie pentru militari şi poliţişti (document)

ro

19 Jul, 2018 00:00 33528 Marime text
Ministerul Apărării Naţionale a publicat pe portalul instituţiei un proiect de act normativ, pus în transparenţă decizională, timp de zece zile de la data publicării - hotărâre pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind stabilirea cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie.
 
Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, noul cadru legal impune adaptarea legislaţiei incidente stabilirii cuantumului şi condiţiilor de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate din Ministerul Apărării Naţionale şi poliţiştilor cu noile modificări ale Codului fiscal introduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 18 din 2018, dar şi prin OUG 25 din 2018, în sensul eliminării obligaţiei cadrelor militare de a face dovada înregistrării contractelor de închiriere la organele fiscale sau administraţiile financiare.
 
Compensaţia lunară pentru chirie va fi calculată în raport cu solda de funcţie în plată sau salariul de funcţie aflat în plată. În lipsa reglementării, cadrele medicale şi poliţiştii nu ar putea beneficia de dreptul la compensaţia lunară pentru chirie în perioada cuprinsă între data încheierii contractului de închiriere şi data intrării în vigoare a hotărârii.
 
Până pe data de 26 iulie, proiectul de hotărâre va rămâne publicat pe site-ul ministerului, pentru propuneri sau modificări care ar putea fi făcute înainte să intre în şedinţa de Guvern.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gigi 18 May, 2019 16:43 Cum poate primi bani de chirie un militar care are mutatia cu parintii in ap cu 3 camere si face un contract de inchiriere cu bunici la misto fara sa locuiasca o zi acolo si sa ia banii contribuabilului degeaba , si distanta de la locuinta acestuia pana la locuinta bunicilor este de 5 min
  • Jackson 20 Jul, 2018 10:25 Ar fi momentul sa se elimine acum inechitațile din sistem un sergent 370 ron un ofiter superior 2300 ron pt ca chiria pt ambii e la fel ....de fapt sisemul militar e presarat cu nedreptati facute de obicei in detrimentul sgp si subofiteri care sunt cele mai defavorizate categorii in armata romana.
  • Marius 19 Jul, 2018 21:34 Sa faca si norma de hrana in functie de grad la ofiteri cotlet la sgp fasole
  • Cojan 19 Jul, 2018 18:52 Se tot evita de mulți ani acordarea corecta a chiriei și anume în funcție de piață și preturile din orașe nu în funcție de cât ești de gras sau slab. BUCUREȘTI 200 EURO, dacă vrei sa stai la vila completezi din buzunar. Dar eu subofițer sa iau 600 RON, și un colonel 2500 RON asta nu se mai poate. Sper sa fiu util.
  • Eu 19 Jul, 2018 17:56 Nu am inteles de avem atatea facilitati la anumite categorii.... acestia nu traiesc in Romania?.. ce fac ei in plus fata de ceilalti de au atatea avantaje?
  • Andrei 19 Jul, 2018 14:55 De ce în funcție de solda ? Nu se pot compara soldele încasate de ofițeri cu ce primesc alte două categorii profesionale , adică subofițeri și gradati profesionisti.Chiria este aceași pentru toti indiferent de grade.
  • Dragos B. 19 Jul, 2018 13:07 Scrieti si despre modificarea lui L17 privind transporturile militare, proiect inceput prin 2008-2009, implementat deja de MAI, ANP, nu si de MAPN care nu are ... (completati voi spatiul intentionat lasat liber)