Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Misiune umanitară în Albania și revenirea în țară a echipelor de căutare-salvare

ro

01 Dec, 2019 15:41 1637 Marime text

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a aprobat efectuarea unui zbor în Albania duminică, 1 decembrie, cu două aeronave C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Române, pentru transportarea de ajutoare umanitare oferite populației afectate de cutremurul produs recent în această țară.

De asemenea, aeronavele vor aduce în țară echipa RO-USAR și echipamentele de intervenție din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care a executat misiuni de căutare-salvare în zona afectată de seismul din Albania.

Prima aeronavă a decolat de pe Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 09.15, și a doua în jurul orei 13.30.

Echipajul primei aeronave este alcătuit din căpitan-comandorul Emil Bajinaru, comandantul aeronavei, căpitan-comandorul Florin Neagu, locotenentul Cosmin Popescu, maistrul militar Romică Nicu, maistrul militar Daniel Paraschiv și maistrul militar Sebastian Cazacu.

Echipajul celei de-a doua aeronave este alcătuit din căpitan-comandorul Sorin Niță, comandantul aeronavei,  locotenent-comandorul Ioan Cramăr, căpitan-comandorul Alexandru Herman, maistrul militar Antonio Militaru, maistrul militar Daniel Tuduriu și maistrul militar Marius Obedeanu.

Misiunea se execută la solicitarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în urma primirii solicitării de asistență internațională formulată de guvernul albanez prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii