Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Cea de-a XI-a ediție a exercițiului „Eurasian Partnership MCM Dive 21” s-a încheiat cu succes

ro

09 Aug, 2021 21:22 1298 Marime text
  • Exercițiul a cuprins activități specifice scafandrilor EOD, de căutare, identificare și distrugere a minelor din barajele istorice de mine.
Peste 250 de militari români și aproximativ 100 de militari străini din Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii și Ucraina, trei nave militare românești, cinci ambarcațiuni rapide (RHIB) un vehicul subacvatic autonom AUV (Autonomous Underwater Vehicle), două detașamente EOD (Explosive Ordnance Disposal), specializate în dezamorsarea minelor marine, un detașament format din scafandri de mare adâncime și un remorcher ucrainean de salvare și recuperare „Oleksandr Okhrimenko” au participat, în perioada 2-9 august, la „EP MCM DIVE 21”, condus de Centrul 39 Scafandri.

Exercițiul a cuprins activități specifice scafandrilor EOD, de căutare, identificare și distrugere a minelor din barajele istorice de mine, respectiv activități lucrative subacvatice cu instrumente hidraulice și executarea de scufundări cu alimentare de la suprafață pentru scafandrii de mare adâncime.

Obiectivul exercițiului a vizat consolidarea deprinderilor scafandrilor militari și dezvoltarea interoperabilității participanților în două domenii ale scafandreriei.

Sursă foto: Facebook.com / Centrul de Scafandri
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii