Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandatul de administrator al lui Cristian Buşu la Argus SA Constanţa a încetat

ro

20 Sep, 2019 00:00 2599 Marime text

Consiliul de Administraţie al Argus SA, cu sediul social în Constanţa, compus din Anina Radu şi Doru Dorel Patraşcu, a luat în şedinţa din data de 20.08.2019 unele decizii, cu unanimitate de voturi.

Astfel, s-a constatat că, începând cu data de 20.08.2019, a încetat mandatul de administrator al lui Cristian Buşu, ca urmare a adoptării, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 20.08.2019, a hotărârii privind „antrenarea răspunderii acestuia pentru prejudiciul cauzat societăţii Argus SA“, potrivit deciziei Adunării Generale a Consiliului de Administrație al societăţii. De asemenea, s-a aprobat numirea în funcţia de administrator provizoriu al Argus SA a lui Emilian-Mihai Niculescu, până la prima Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor. Anina Radu, în calitate de administrator al Argus SA, a fost împuternicită să semneze contractul de administrare cu Emilian-Mihai Niculescu. Decizia nr. 35 din data de 20.08.2019 a Consiliului de administraţie al Argus SA a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

În Monitorul Oficial al României a fost publicată şi hotărârea nr. 2 din data de 20.08.2019 a AGOA societăţii Argus SA. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor şi-a desfăşurat lucrările în data de 20.08.2019, la a doua convocare. La şedinţă au fost prezenţi şi reprezentanţi ai acţionarilor ce deţin 32.710.588 acţiuni, reprezentând 91,42% din capitalul social total, acţiuni cu drept de vot. În urma dezbaterilor cu privire la punctele înscrise pe ordinea de zi, acţionarii au adoptat următoarea hotărâre: se aprobă situaţiile financiare consolidate la 31.12.2018 aferente Grupului Argus, pe baza Raportului Consiliului de Administraţie şi a Raportului Auditorului Financiar. Data de 6.09.2019 a fost aprobată ca dată de înregistrare, în conformitate cu prevederile art. 86, alin. (1) din Legea nr. 24/2017, pentru identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor.

Acţionarii au mai aprobat pornirea acţiunii în răspundere contra lui Cristian Buşu, administrator/preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus SA Constanţa, „pentru prejudiciul creat societăţii prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate prin folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, a poziţiei şi influenţei date de calitatea sa de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus SA, deturnând interesul societăţii în interes propriu sau al altei persoane“, potrivit deciziei Adunării Generale a Consiliului de Administraţie al societăţii.

Se aprobă împuternicirea directorului general al societăţii pentru exercitarea acţiunii în răspundere împotriva administratorului Buşu Cristian, în vederea recuperării prejudiciului creat. Valoarea prejudiciului creat va fi stabilită prin contractarea unei expertize contabile externe. Ca urmare a aprobării de către Adunarea Generală Ordinară a pornirii acţiunii în răspundere împotriva lui Cristian Buşu, încetează de drept calitatea de administrator a acestuia la Argus SA Constanţa.  Emilian-Mihai Niculescu, director general, a fost împuternicit pentru semnarea şi ducerea la îndeplinire a hotărârilor AGOA şi îndeplinirea tuturor formalităţilor pentru înregistrarea menţiunilor la Registrul Comerţului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii