Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiţă. Ce acuzaţii i se aduc fostului parlamentar

ro

06 Jun, 2017 16:06 2166 Marime text
Magistraţii au admis astăzi propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti privind pe inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian.

Potrivit Portalului Instanţelor de Judecată, mandatul de arestare a fost emis în baza art. 223 alin. 1 lit.a Cod procedură penală cu ref. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit.e Cod procedură penală, pentru infracţiunea de instigare la săvârşirea infracţiunii de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 272 alin. 1 lit. b din Legea nr. 31/1990 Republicată, cu aplic. art. 5. C.pen. şi în baza art. 223 alin.1 lit.a şi alin. 2 Cod procedură penală cu ref. la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit.e Cod procedură penală, pentru infracţiunea de instigare la săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 29 alin. 1 lit. a din Legea nr. 656/2002, cu aplicarea, finală a art. 38 alin. 1 C.pen.

Astfel, instanţa a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data încarcerării.

"În baza art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Ghi?ă Sebastian Aurelian. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 35 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul interpretului de limbă sârbă se plăteşte din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare" - se mai arată în decizia instanţei. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii