Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Mami, știi unde sunt?" Campanie de prevenire a disparițiilor de minori de pe litoralul românesc (galerie foto+video)

ro

12 Aug, 2020 10:59 2352 Marime text
  • Campanie  destinată responsabilizării părinților desfășurată de polițiștii constănțeni.
O acțiune desfășurată de polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu reprezentanți ai A.N.I.T.P., în cadrul campaniei de prevenire a disparițiilor de minori de pe litoralul românesc "Mami, știi unde sunt?" are loc în stațiunea Mamaia, zona Piațetei Cazino.


Această campanie este destinată responsabilizării părinților, în sensul că numai în ultimele două sptămâni am avut aproximativ 15 minori dispăruțide pe plajele de pe litoralul românesc, majoritatea au fost în stațiunea Mamaia. Este vorba despre copii începând cu vârste de la 3 ani. Este un fenomen îngrijorător și trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru ca părinții să înteleagă că o clipă de neatenție poate duce la adevărate nenorociri, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Purtătorul de cuvânt al instituției a mai precizat că toți minorii dați dispăruți de pe plajele de pe litoralul românesc au fost găsiți în maxim o oră de la sesizarea dispariției.

Campania presupune că polițiștii, împreună cu jandarmii și reprezentanți ai A.N.I.T.P. merg pe plajă în locurile aglomerate, pe faleze, în piațete ,în toate aceste locații unde găsim părinți cu copii veniți la mare. Aceștia stau de vorbă cu părinții, le împart flyere și le spun exact riscurile la care se supun dacă își lasă copii nesupravegheați, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.


Primim apeluri la 112 unde se sezisează dispariția copilului.Ne deplasăm în cel mai scurt timp la fața locului, unde luăm legătura cu părinții,care de cele mai multe ori nu ne dau multe indicii, despre împrejurările în care s-a pierdut copilul, aceștia lăsându-i nesupravegheați și până la două ore. În această acțiune sunt agrenate mai multe forțe de jandarmi, pompieri, scafandrii, luăm legătura cu toată lumea și pornim în căutarea copilului”, a spus agentul Lucian Cruceru.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii