Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Malul dinspre staţiunea Mamaia al lacului Siutghiol, distrus în ultimii ani de construcţiile aprobate acolo. „Verde Urban“ interpelează Primăria Constanţa

ro

19 Sep, 2019 00:00 1579 Marime text

Cu toţii am putut vedea imaginile prezentate de un post naţional în care se prezenta modalitatea haotică în care s-a construit în zona Mamaia Nord şi în Mamaia, pe malul lacului Siutgiol.

Reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“ susţin că malul dinspre staţiunea Mamaia al lacului Siutghiol, arie naturală protejată, a fost practic distrus în ultimii ani de construcţiile aprobate acolo. „Zeci de blocuri dizgraţioase au apărut unul lângă altul, deversând tot ce era mai nociv în apa lacului aşa-zis protejat. În acelaşi timp, tu, cetăţean al acestui oraş, nu mai ai acces pe malul lacului deoarece toate terenurile, spaţii verzi, sunt acum proprietate privată.

Aceasta era în trecut o zonă de o frumuseţe aparte, scoasă cu forţa din patrimoniul concret al oraşului, pe care un administrator înţelept ar fi folosit-o cu alt scop: crearea unei promenade de pe care s-ar fi putut admira un asfinţit superb, construirea unei piste pentru biciclişti (pentru a nu se mai încăiera cu turiştii pe faleza din Mamaia), iar exemplele pot continua.

Pe malul celălalt, în localitatea Palazu Mare, interesele imobiliare nu au întârziat să apară, din moment ce foşti apropiaţi ai clanului Mazăre au „primit” terenuri în buza lacului. PUZ-ul Palazu Mare, aprobat în anul 2011, a venit „mănuşă” pentru oportunişti prin crearea unei zone de reglementare adiacente lacului, unde s-a dat undă verde construcţiei unităţilor de alimentaţie publică şi comerţ (deci restaurante), turism (deci hoteluri) si locuinţe de vacanţă (probabil blocuri cu apartamente de închiriat).
Deci, în concret, este permisă în acest moment şi distrugerea celuilalt mal al lacului Siutghiol, situaţie pe care nu o mai putem accepta”, apreciază reprezentanţii asociaţiei.

„Verde Urban“ va chestiona oficial administraţia locală dacă se are în vedere o „reparare” a acestui plan urbanistic zonal.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii