Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai sus, tot mai sus Costică Zelca, undă verde pentru supraetajarea a două blocuri din Mamaia Summerland

ro

02 Oct, 2015 00:00 3829 Marime text

Costică Zelca, unul dintre acţionarii societăţii Stop SRL şi apropiat al fostului primar Radu Mazăre, cunoscut drept patronul hotelurilor Oxford şi Malibu, a decis să modifice două blocuri pe care le construieşte pe aleea Argos nr. 4 şi nr. 6 din staţiunea Mamaia.
 
În acest sens, Primăria municipiului Constanţa a emis, pe data de 1 octombrie, două autorizaţii de construire pentru societatea Stop SRL, deţinută de Costică Zelca (45%), Silvia Zelca (5%) şi SC Millenium Global Development SA (50%).
 
Vorbim despre Autorizaţia de Construire nr. 1719, cu obiectul „Modificare proiect autorizat conform AC nr. 382/10.03.2015 «Construire Imobil P+6-7 etaje cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaje» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată şi modificare funcţiune parter din spaţiu comercial în alimentaţie publică“. Autorizaţia de Construire nr. 1720 are ca obiect „Modificare proiect autorizat conform AC nr. 381/10.03.2015 «Construire imobil P+6-7 etaje cu funcţiunea de spaţii comerciale la parter şi apartamente de vacanţă la etaj» prin supraetajare cu 20% din suprafaţa desfăşurată şi modificare funcţiune parter din spaţiu comercial în alimentaţie publică“. Precizăm că cele două blocuri sunt situate în spatele complexului Mamaia Summerland.
 
Reamintim că SC Stop SRL şi Costică Zelca figurează pe lista celor 19 inculpaţi, persoane fizice şi juridice, trimişi în judecată de procurorii DNA într-unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu. Zelca şi societatea pe care o administrează - Stop SRL - sunt judecaţi pentru o presupusă infracțiune de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Motivul - 25 de apartamente de lux în care CJC ar fi trebuit să cazeze mai mulţi medici.

Despre asociatul Millenium Global Development

Cât despre asociatul persoană juridică Millenium Global Development, firma este trimisă în judecată pentru presupusa săvârşire a infracţiunii de spălare de bani în ultimul dosar al lui Radu Mazăre, instrumentat de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa.
 
În cauză a mai fost deferită Justiţiei Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, reprezentant al societăților comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, pentru presupusa săvârşire a două infracțiuni de spălare a banilor. În prezent însă, Sorina-Gina Hortolomei-Moscu nu mai apare ca fiind direct implicată în această firmă.
 
Millenium Global Development are un capital de 600.000 de lei, divizat în 25.000 de acţiuni deţinute de o listă de cinci acţionari persoane fizice. Administratorul firmei este însă Galactica House SRL, reprezentată prin Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu. Firma are ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“. Societatea a fost, la un moment dat, condusă de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, aceasta fiind revocată din funcţia de administrator, fiind numită în locul său SC Galactica House SRL.

Citeşte şi
„Divorţ“ în SC STOP SRL: Costică Zelcă pierde din apartamentele construite pentru medici în complexul Mamaia Summerland

File din al treilea dosar al lui Nicuşor Constantinescu: Motivul pentru care a fost trimis în judecată Costică Zelcă alături de şeful CJC

După ce a crescut numărul blocurilor, acum le doreşte mai înalte: Costică Zelcă vrea să se extindă în Mamaia Summerland (galerie foto + documente + rechizitoriu)

În 2012, vindea apartamente Consiliului Judeţean Constanţa: Costică Zelcă ridică un nou cartier rezidenţial în Mamaia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii