Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulţi câini maidanezi, în curtea Spitalului Judeţean Constanţa. Primăria Constanţa ce face? (galerie foto+video)

ro

22 Apr, 2019 00:00 2852 Marime text
La începutul săptămânii trecute, Primăria Constanţa anunţase că a început capturarea câinilor fără stăpân din Constanţa. Nu ştim încă numărul căţeilor care au fost adunaţi de pe străzile municipiului Constanţa, cert este că, ieri, o haită de patrupede se plimba prin curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Revenind la acţiunea municipalităţii, fiecare maşină de capturare este inscripţionată corespunzător şi deservită de personal specializat, medic veterinar şi tehnician veterinar. „Adăpostul public pentru animale abandonate, situat pe strada Vârful cu Dor nr.5, a fost complet renovat, oferă condiţii decente de cazare pentru animale şi respectă normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică. În incinta acestuia se află şi un cabinet medical dotat cu aparatură performantă. Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare“, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
 
Proprietarii care constată dispariţia câinelui sau care sunt anunţaţi că animalul se află în custodia Serviciului Gestionare Animale Abandonate au obligaţia să se prezinte la adăpostul pentru câini fără stăpân şi să îi preia în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data notificării. Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Constanţa, proprietarul care revendică are prioritate faţă de persoana care intenţionează să adopte acelaşi câine, chiar şi în cazul în care cererea de adopţie este anterioară cererii de revendicare. Încredinţarea câinilor spre revendicare se realizează numai după ce aceştia au fost consultaţi de medicul veterinar de liberă practică, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. „Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001, completată şi modificată de Legea nr. 258/2013, şi ale normelor metodologice de aplicare a acestora. În acest sens, Primăria Municipiului Constanţa va efectua controale periodice prin echipe formate din inspectori ai Serviciului Gestionare Animale Abandonate şi poliţişti locali. Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numerele de telefon 0241.485873 şi 0733.045213. Adresa adăpostului de câini fără stăpân este strada Vârful cu Dor, nr. 5”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii