Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe autorizaţii emise de Primăria Constanţa. Toate vizează reamenajarea locurilor de joacă

ro

06 Jul, 2017 00:00 2976 Marime text
Municipiul Constanţa a emis, pe data de 4 iunie, mai multe autorizaţii de construire care vizează reamenajarea locurilor de joacă din municipiu. Este vorba despre Autorizaţia de construire nr. 921, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Heracleea; Autorizaţia de construire nr. 922, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Hortensiei nr. 8-10; Autorizaţia de construire nr. 923, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Viitorului, bl. 5A-4A; Autorizaţia de construire nr. 924, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe Baba Novac bl. BN; Autorizaţia de construire nr. 925, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe bulevardul Tomis bl. TAV5; Autorizaţia de construire nr. 926, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Badea Cârţan; Autorizaţia de construire nr. 927, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Adamclisi, bl. P1-P2, Autorizaţia de construire nr. 928, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Dispensarului nr. 24; Autorizaţia de construire nr. 929, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe strada Dispensarului nr. 24; Autorizaţia de construire nr. 929, pentru reamenajarea locului de joacă situat pe aleea Hortensiei. 

Ce locuri de joacă a spus Primăria că va reabilita anul acesta? 

Reprezentanţii municipalităţii au anunţat, în primăvara acestui an, că, din vară, spaţiile de joacă din municipiul Constanţa vor intra într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Primăria nu a mai investit bani în parcurile dedicate celor mici din anul 2015. Municipalitatea a alocat suma de 10.464.000 de lei pentru modernizarea a 65 de spaţii de joacă. Cele patru loturi care intră în reabilitare acoperă cartierele din zona de nord a oraşului, zona centrală, zona de sud şi zona Baba Novac - Coiciu - Casa de Cultură.
 
Lotul I (zona de nord): pe o suprafaţă de 4.367,2 mp - strada Năvodului, Palazu Mare, aleea Viitorului, strada Dispensarului, aleea Hortensiei, Tomis Nord, bulevardul Tomis, zona de agrement Badea Cârţan, strada Adamclisi, aleea Stejarului, strada Primăverii, parc Tomis II.
 
Lotul II (zona centrală): suprafaţă de 3.764,32 mp - aleea Mălinului, Tomis I, strada Pescarilor, zona de agrement - parc Dragoslavelor, parc Teatrul „Oleg Danovski“, aleea Lupeni, zona strada Traian, strada 1 Decembrie / strada Traian, Poarta 4, bulevardul Ferdinand, zona Gară CFR.
 
Lotul III (zona sud): suprafaţă de 4.328,15 mp - şoseaua Mangaliei, piaţa Far, zona Abator, zona de agrement - strada Caraiman, strada Dunării, aleea Timonei, şoseaua Mangaliei, zona de agrement CET / aleea Albatrosului, bulevardul Aurel Vlaicu, bulevardul I.C. Brătianu / strada Cumpenei.
 
Lotul IV: suprafaţă de 2.039,38 mp - cuprinde zona Baba Novac - cartier locuinţe tineri, strada Constantin Brâncuşi, strada Dionisie cel Mic, strada B.P. Hasdeu, aleea Daliei, parc Casa de Cultură şi bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - strada I.L. Caragiale.
 
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că, în urma inventarierii locurilor de joacă, din cele 65 de locuri de joacă existente, doar 33 aparţin de municipalitate. Astfel, jumătate dintre locurile de joacă au fost, se pare, construite pe terenuri retrocedate sau private. Din acest motiv, Primăria va organiza licitaţie pentru reabilitarea a doar 33 de locuri de joacă existente
 
Citeşte şi:
 
Din categoria „ce întreabă părinţii şi ce răspunde Primăria“ Nu există un regulament de funcţionare a locurilor de joacă! (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii