Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai este o săptămână de înscrieri pentru bursele IICCMER

ro

29 Sep, 2020 12:29 1913 Marime text


Astăzi, 29 septembrie 2020, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a anunțat că mai este o săptămână de înscrieri pentru bursele IICCMER, ediția 2020-2021.

Pentru ca înscrierea să fie validă, dosarul complet al candidatului trebuie să parvină IICCMER până la 4 octombrie 2020, ora 17.00, atât prin poștă, CÂT ȘI electronic, la adresa burse@iiccmer.ro.

Sunt eligibili pentru bursele IICCMER candidații înscriși în anul universitar 2020-2021 într-o universitate acreditată din România. Nu sunt eligibili angajații/foștii angajați ai IICCMER. Selecția dosarelor va fi realizată de un juriu alcătuit din personalități ale mediului academic, format prin decizia președintelui executiv al IICCMER.

Tema proiectelor de cercetare propuse de către candidați trebuie să se încadreze următoarelor direcții de cercetare pe care IICCMER le dezvoltă sau le va dezvolta în perioada următoare:

    Bursa „Elisabeta Rizea”: Mecanismul sistemului represiv comunist și mișcarea de rezistență;
    Bursa „Regele Mihai I”: Modul de organizare şi funcţionare a instituţiilor responsabile pentru instalarea şi perpetuarea regimului comunist,
    Bursa „Monica Lovinescu”: Fenomenul exilului românesc, politica externă a României în timpul regimului comunist;
    Bursa „Corneliu Coposu”: Viața cotidiană în timpul regimului comunist din România;
    Bursa „Doina Cornea”: Retorica şi propaganda ideologiei comuniste în domenii de impact public precum literatura, cinematografia, televiziunea, artele plastice, muzica.

Sursa info și foto: www.iiccmer.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii