Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În timp ce protestele continuă, magistraţii s-au pronunţat în favoarea construcţiei bisericii din Tomis Nord. Asociaţia de Proprietari face astăzi apel!

ro

11 Apr, 2017 00:00 5859 Marime text
Judecătoria Constanţa - Secţia Civilă a judecat, ieri, procesul în care reclamant este Asociaţia de Proprietari Bloc O6, iar Arhiepiscopia Tomisului este pârât - o premieră, în acest sens, pentru magistraţii din Constanţa. Cauza a fost înregistrată pe data de 30 martie a acestui an, pe rol fiind dosarul cu număr unic 9363/212/2017, având ca obiect ordonanţă preşedinţială sistare lucrări. Dosarul va fi judecat de Completul 37.

Pe scurt, Asociaţia de Proprietari O6 a dat în judecată Arhiepiscopia Tomisului pentru sistarea construirii bisericii cu hramul „Izvorul Tămăduirii“ între blocuri, pe locul unei foste parcări, în cartierul Tomis III din Constanţa.

George Tănase, avocatul reclamanţilor, a precizat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că, la termenul de ieri, magistraţii au analizat înscrisurile depuse de Arhiepiscopie şi documentele solicitate Primăriei Constanţa pe această speţă, rămânând în pronunţare.
 
„La instanţă a venit şi preotul paroh, Aurelian Ştefan, care a depus o autorizaţie de construcţie emisă în 25.02.2014, cu valabilitate 12 luni, aşa cum apare, de altfel, şi pe site-ul Primăriei, şi cu 60 de luni termen de finalizare a lucrării. Totodată, preotul a depus şi o adresă prin care demonstrează că s-ar fi apucat de lucrări în primul an după autorizare, deşi lucrurile nu au stat aşa. Totodată, din răspunsul formulat de Primărie, la solicitarea instanţei, răspunsul a fost neconcludent, în sensul că administraţia a făcut un tur al actelor eliberate pe această speţă“, a explicat Tănase.

La închiderea ediţiei, pe portalul de justiţie, a apărut şi pronunţarea în primă instanţă în acest caz. Magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea reclamantei, respectiv  Asociaţi de Proprietari Bloc O6, în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului, având ca obiect ordonanţa preşedinţială, ca neîntemeiată. 
Avocatul Asociaţiei, George Tănase, ne-a declarat că va formula apel la soluţia judecătorilor chiar astăzi.
 Şi tot astăzi,  de la ora 18.00, Asociaţia „Baricada Verde“ va organiza un nou protest, împotriva construirii bisericii. „Autorizaţia pentru protest a fost eliberată de Primăria Constanţa“, ne-a precizat reprezentantul „Baricada Verde“, Sorin Belu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii