Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magazinul Brick are proprietari noi Schimbări de trupe în Five Holding. Cine sunt moştenitorii lui Gheorghe Oancea

ro

18 Feb, 2015 00:00 12819 Marime text
Schimbări majore în firma veterană pe care funcţionează magazinul Brick. La mai bine de un an şi jumătate de la decesul lui Gheorghe Oancea, unul dintre mentorii tandemului Mazăre-Constantinescu-Strutinsky, locul său în firma cu tradiţie în peisajul afacerilor constănţene de succes a fost luat de alte patru persoane: Alexandru şi Ionuţ Oancea, care deţin câte 3,5% în acţionariatul firmei. Cei doi sunt fiii lui Gheorghe Oancea împreună cu defuncta sa soţie, Georgeta, plecată la Domnul în urmă cu câteva luni. Pe lângă cei doi fii ai lui Gheorghe şi ai Getei Oancea, apar, cu câte 3,5% din participări, şi Drăistaru-Oancea Oana, născută în ianuarie 2013, şi Drăistaru-Oancea Rareş, născut în 2007. În continuare, firma cipriotă Ditline Investment LTD deţine 86% din participări, deşi în urmă cu câteva luni, înainte de operarea acestor schimbări, Ditline deţinea 85,7%, Gheorghe Oancea - 14%, iar diferenţa de 0,3% era reprezentată de participările unei liste de asociaţi.

 Mentorul Gheorghe Oancea

Cunoscut în mediul business-urilor constănţene, Gheorghe Oancea a fost, de asemenea, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti şi apropiat al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Five Holding şi legăturile de afaceri cu Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky

 Cine este Five Holding? Cu siguranţă, numele a devenit deja unul cu rezonanţă. Înfiinţată în 1998, firma Five Holding funcţionează în acelaşi sediu unde mai multe afaceri ale tandemului Mazăre - Constantinescu - Strutinsky îşi au cartierul general, fiind vorba de clădirea de pe strada Ion Roată nr. 3. Administratorul Five Holding a fost Gheorghe Oancea, o figură cunoscută în anturajul primarului Radu Mazăre, care a decedat pe 17 iulie 2013, în urma unui stop cardiac. Primele mişcări au fost operate însă, astfel că, în prezent, administrator apare şi „salvamarul“ Gabriel Culea, dar şi Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL, reprezentată de Valentin Ciuceanu. Five Holding este proprietarul magazinului Brick şi apare ca asociat şi în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni Sorin Strutinsky, primarul Radu Mazăre, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five Holding mai este implicată şi în Mobitom SA, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest.

 Umbra lui Oancea în Mobitomul nelipsit din achiziţiile publice

SC Mobitom SA este una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Societatea, care a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului, Spectrum Residence, executarea lucrărilor de construcţie şi proiectare pentru posturi de servicii de urgenţă, salvare şi salvamar, lucrări la parcurile Ţara Piticilor. Societatea a achiziţionat şi a montat elemente de joacă, terenuri de sport, a montat 150 de bănci în parcuri, a reabilitat Teatrul de Vară Soveja şi a reparat scena de la Cazinoul din Mamaia. Printre afacerile familiei Oancea se numără şi Restaurantul La Cetate, din Parcul Tăbăcărie.

Anirva Manager administrează afacerile propriului asociat - Five Holding

Revenind la Valentin Ciuceanu, recent, acesta a pus bazele Anirva Manager SRL, administrator al Five Holding. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, dar şi Monitorului Oficial nr. 5838/24.09.2014, Ciuceanu a înființat societatea Anirva Manager SRL, al cărei obiect principal de activitate este „alte activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice n.c.a“. Ciuceanu mai figurează, în prezent, ca administrator și la SC Libri Maris SA, SC Mobitom SA și SC Onix Sercom SRL. El a mai fost asociat în SC Samet SA, societate care figurează ca fiind radiată. În prezent, în afară de noua afacere, Ciuceanu mai desfășoară activități economice și printr-un PFA.

 
Mai multe detalii puteţi citi pe ZIUA de Constanţa
Unul dintre administratorii SC Mobitom SA și-a deschis o nouă afacere

 Citiţi şi Cum s-a pricopsit Five Holding cu teren retrocedat 
Cum s-a pricopsit Five Holding cu teren retrocedat

Ti-a placut articolul?

Comentarii