Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Macedoromânii din Balcani se întâlnesc la hotelul lui Goşu

ro

25 Feb, 2011 01:46 5561 Marime text
cap_3.jpgPeste 300 de macedoromâni din Albania, Grecia, Macedonia, Bulgaria şi România vor participa la şedinţa extraordinară a Consiliului MakedonArmânilor, care va avea loc sâmbătă, la Hotel GMG.

hotel_gmg.jpg„La această şedinţă, vom dezbate declaraţia preşedintelui României, Traian Băsescu, care a declarat că va întreprinde demersuri în vederea recunoaşterii statutului de minoritate românească pentru aromâni, vlahi, istroromâni şi meglenoromâni. Consiliul MakedonArmânilor consideră această intenţie a preşedintelui Băsescu ca fiind o încălcare a dreptului constituţional de afirmare a propriei identităţi", a precizat Stere Beca, secretarul general al Comunităţii MakedonArmânilor din România. Acesta a mai spus că macedoromânii vor să fie recunoscuţi ca minoritate naţională şi nu ca minoritate românească. „Deoarece nu suntem recunoscuţi ca minoritate naţională nu putem primi nici fonduri din partea Guvernului", a mai spus Stere Beca. Consiliul MakedonArmânilor este un organism constituit la nivel regional şi european în vederea afirmării şi promovării identităţii specifice armâneşti, reprezentant al comunităţilor de armâni din Balcani, inclusiv din România. Locul ales de Consiliul MakedonArmânilor pentru şedinţa extraordinară, hotelul GMG, de patru stele, aparţine societăţii Lacto GMG, al cărei asociat unic este Gheorghe Goşu. Societatea este administrată de Vasile Goşu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 25 Feb, 2011 14:26 1. Pe scurt vor "lovele" şi "un fotoliu cuvenit gratis în parlament" dar şi să participe ca Haşotti or alţii la alegerile locale şi.... DISCRIMINARE POZITIVĂ PENTRU ROMÂNI !....... Cum este in cazul Varujan in PNL dar şi la ARMENI la ARMENI dar şi la Uniunea Scriitorilor şi uite aşa de fraieri ce sîntem îi lăsăm pe alţii să fie "m a j o r i t a r i " în conducerea ţării in afară de noi românii ...Deci în ROMÂNIA conduc STATUL ROMÂN MINOTITĂŢILE NAŢIONALE ?!ACUM ŞI MACHEDONII?!UNDE D.R.A.C.U O SĂ AJUNGEM?!!!!!