Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni, începe curățenia generală în municipiul Constanța

ro

15 Nov, 2020 11:19 3282 Marime text
  • La acțiune participă Primăria Constanța, prin Direcția Gestionare Servicii Publice și Direcția Generală Poliția Locală, operatorul de salubrizare, firmele care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat.

Luni, 16 noiembrie, începe curățenia generală în municipiul Constanța.

Acesta este împărțit în șapte zone, în care echipele de curățenie acționează succesiv.

Prima zonă de intervenție este delimitată de bulevardele Lăpușneanu, Tomis, Mamaia și străzile Mihai Eminescu, Bucovinei și Lebedei incluzând Portul Tomis și Piața Ovidiu.

Am solicitat rapoarte privind numărul amenzilor acordate în ultimii ani, precum și o acțiune a poliției locale pentru a determina principalele focare în vederea începerii unei curățenii generale a orașului. Situația trebuie să se schimbe radical, iar acest lucru se va întâmpla prin cooperarea dintre municipalitate, firma de salubrizare, organele de control și cetățeni, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.


La acțiune participă Primăria Constanța, prin Direcția Gestionare Servicii Publice și Direcția Generală Poliția Locală, operatorul de salubrizare, firmele care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat.
Pe lângă curățenia stradală, măturarea, spălarea și dezinfectarea trotuarelor și a carosabilului, aspirarea frunzelor, igienizarea piețelor agroalimentare și a platformelor de deșeuri, echipele vor curăța și mobilerul urban.

De asemenea, se vor executa lucrări de toaletare și corecție a arborilor acolo unde situația o impune. Igienizate vor fi și toate locurile de joacă și parcurile din oraș.

Polițiștii locali vor verifica și organizările de șantier – împrejmuirea suprafeței, existența rampei pentru curățarea roților autovehiculelor care părăsesc șantierul sau existența locurilor de depozitare a deșeurilor inerte, dar și dacă instituțiile publice și firmele private respectă curățenia.

Niciun detaliu nu va fi omis, nicio zonă nu va fi trecută cu vederea și zeci de oameni vor acționa. Merităm un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța.  


Sursa foto: Primăria Constanța

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii