Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti, demersuri pentru trei proiecte de explorare a gazelor naturale în Marea Neagră

ro

24 Jul, 2018 00:00 4357 Marime text
Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti s-a adresat Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, solicitând aviz de mediu pentru trei proiecte.
 
Mai exact, compania a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa proiectele: „Execuţie foraj explorare gaze naturale în perimetrul EX-30 Trident, Marea Neagră, Sonda A1“, „Execuţie foraj explorare gaze naturale în perimetrul EX-30 Trident, Marea Neagră, Sonda A2“ şi „Execuţie foraj explorare gaze naturale în perimetrul EX-30 Trident, Marea Neagră, Sonda Trinity-1X“, cu amplasamentul propus pe platforma continentală românească a Mării Negre. Informaţiile privind aceste proiecte pot fi consultate la sediul APM Constanţa, de luni până vineri, între orele 9.00 şi 13.00. De asemenea, cei interesaţi pot depune şi eventualele sugestii şi reclamaţii.

Lukoil Overseas Atash BV, Amsterdam, Olanda - Sucursala Bucureşti, în datele Registrului Comerţului 

Înfiinţată în anul 2011, compania are sediul social în Bucureşti. În fişa societăţii de pe Registrul Comerţului nu există informaţii nici despre capitalul social, nici despre firma-mamă. Oleg Shurubor este împuternicit sucursală. Lukoil Overseas Atash B.V., Amsterdam, Olanda - Sucursala Bucureşti se ocupă de extracţia petrolului brut. Compania are un punct de lucru în Năvodari, Portul Midia, clădirea A.
 
În anul fiscal 2015, societatea Lukoil Overseas Atash B.V., Amsterdam, Olanda - Sucursala Bucureşti a avut zece salariaţi, o cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 1.401.993.503 lei. De asemenea, în anul fiscal 2016, compania cu zece salariaţi a avut o cifră de afaceri de 605.179 de lei şi o pierdere de 72.970.448 de lei. Situaţia financiară pe anul 2017 arată astfel: şapte salariaţi, cifră de afaceri de zero lei şi o pierdere de 817.701.539 de lei.

 Cercetare electrică, perimetrul EX - 30 Trident

 Reamintim că, în luna septembrie 2016, Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti anunţa publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Cercetare electrică, perimetrul EX - 30 Trident“, propus a fi amplasat în Marea Neagră, zona economică exclusivă a României.
 
Proiectul „Cercetare electrică cu sursă controlată electromagnetic (CSEM) în Blocul EX-30 Trident, zona economică exclusivă a Mării Negre“ face parte din programul lucrărilor obligatorii stabilite prin Acordul de concesiune asupra Blocului EX-30 Trident încheiat de către titularul proiectului cu statul român, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale.
 
Obiectul proiectului nu se încadrează în enumerarea listată în Anexele I şi II ale HG nr. 445/2009, privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului. Titularul proiectului, Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti, ca urmare a câştigării prin licitaţie publică, runda a 10-a, deţine în concesiune în vederea prospectării, explorării şi exploatării Blocul Ex 30 Trident, situat în zona economică exclusivă a Mării Negre.
 
Lucrările de prospectare, explorare şi exploatare a Blocului EX-30 Trident se desfăşoară în conformitate cu Acordul de concesiune aprobat prin HG nr. 1055/19.10.2011 încheiat de titularul proiectului cu statul român, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, publicat în Monitorul Oficial din data de 4.11.2011. Pentru lucrările ce urmează a fi executate, titularul proiectului a obţinut din partea ANRM Bucureşti Avizul pentru programul lucrărilor desfăşurate în cursul anului 2016 cu nr. 92-C/07.03.2016, în cuprinsul căruia este prevăzută ca etapă obligatorie cercetarea electrică. Lucrările de cercetare electrică cu sursă controlată electromagnetic (CSEM) vor acoperi o suprafaţă de lucru de aproximativ 500 km2 în cadrul blocului EX-30 Trident şi se vor efectua în baza unui contract de prestări servicii cu o firmă specializată, care va asigura nava la bordul căreia se vor afla echipamentele şi specialiştii în domeniu.
 
Principalul scop al lucrărilor de achiziţii de date electromagnetice este acela de a obţine seturi de date despre aria blocului, pentru a detecta şi a descrie formaţiunile de hidrocarburi, în principiu, pentru a evidenţia zonele cu potenţial şi astfel reducându-se riscurile în viitoarele explorări / exploatări.
 
Citeşte şi:
 
Lukoil Overseas Atash BV, dezbatere publică pentru proiectul „Cercetare electrică, perimetrul EX - 30 Trident din Marea Neagră“

Investigaţii geofizice şi rezultatele aşteptate Ce presupune investigarea seismică 2D a zonelor de sondă din Marea Neagră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii