Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban preferă asumarea răspunderii în locul emiterii de ordonanţe de urgenţă

ro

11 Dec, 2019 16:38 905 Marime text
Premierul Ludovic Orban a afirmat miercuri că preferă asumarea răspunderii în locul emiterii de ordonanţe de urgenţă, pentru că această modalitate - angajarea răspunderii Guvernului - "este net superioară din punct de vedere al standardelor democratice", scrie agerpres.ro. 

"Eu prefer angajarea răspunderii emiterii de ordonanţe de urgenţă. Angajarea răspunderii este net superioară din punct de vedere al standardelor democratice pentru că permite, pe de o parte, ca parlamentarii, grupurile parlamentare, formaţiunile politice să depună amendamente.

Noi suntem deschişi să adoptăm amendamente benefice la proiectele de lege pe care le înaintăm. De asemenea, există posiblitatea declanşării controlului constituţional prealabil, posibilitate care nu există în cazul ordonanţelor de urgenţă. De asemenea, dacă există un partid politic căruia nu-i convine proiectul de act normativ, are posibilitatea să determine respingerea proiectului prin depunerea unei moţiuni de cenzură, iar în cazul în care moţiunea de cenzură trece, proiectul de act normativ este respins, evident căzând şi Guvernul", a declarat Orban, la Parlament.


Premierul s-a întâlnit miercuri cu liderii grupurilor parlamentare. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii