Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban a decis Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit secretar de stat

ro

29 Nov, 2019 20:02 3170 Marime text

Schimbare la nivel înalt în MAI. 

Numărul doi din instituție va fi chestorul Bogdan Despescu, cel care a plecat din funcția de comandant al Poliției Române în plin scandal, în urmă cu doi ani, dat afară de Mihai Fifor, prim-ministru interimar, scrie digi24.ro.

În 2018, refuzul demiterii lui Despescu a stat la baza căderii Guvernului Tudose, după o ceartă a premierului cu ministrul de Interne de Atunci, Carmen Dan.

Carmen Dan i-a cerut atunci demisia în urma cazului cu polițistul pedofil. Acesta a refuzat, astfel că propunerea de destituire a ajuns pe masa premierului. Prim-ministrul de atunci, Mihai Tudose i-a luat apărarea polițistului, motiv pentru care a intrat in conflict cu propriul partid, iar în cele din urmă a căzut Guvernul.

Chestorul Bogdan Despescu a ieșit nevinovat în cercetarea disciplinară dispusă de fostul ministru Carmen Dan. Despescu va fi noul secretar de stat pe probleme de ordine publică, funcție ocupată până acum de Dan Chirilă.

Ministrul Marcel Vela a renunțat și la subsecretarul de stat pe ordine publică și la cel responsabil de relația cu Parlamentul - ofițeri numiți în funcție în timpul guvernului PSD.

Amintim că, Bogdan Despescu este fostul inspector șef al IPJ Constanța . 

Citește și:

Victorie în instanţă pentru fostul şef al Poliţiei Române, Bogdan Despescu. Fusese eliberat din funcţie în cazul poliţistului acuzat de pedofilie

Demis în cazul poliţistului acuzat de pedofilie! Chestorul-şef de poliţie Bogdan Despescu a dat Poliţia Română în judecată şi a câştigat. Definitiv


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii