Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări de anvergură Revizia generală programată la Rafinăria Petromidia, aproape de final

ro

17 Nov, 2015 00:00 2466 Marime text


Rafinăria Petromidia se află aproape de finalul lucrărilor de revizie generală. Conform reglementărilor în vigoare, revizia tehnică programată are loc o dată la cinci ani şi este realizată în scopul asigurării unui grad ridicat de siguranţă a echipamentelor aflate în funcţiune, la un cost scăzut de mentenanţă, precum şi pentru  îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor printr-o disponibilitate mecanică ridicată.
 
Pe parcursul reviziei, compania Rominserv realizează o serie de lucrări de anvergură. Una dintre acestea a constat în modernizarea şi creşterea capacităţii de stocare a unui rezervor de motorină, de la 10.000 de metri cubi la 12.250 de metri cubi. Rezervorul este de tip cilindric vertical atmosferic, cu capac fix tip cupolă, iar lucrările au presupus intervenţii mecanice şi civile, instrumentaţie, protecţii, inspecţii, proiectare, folosirea unor echipamente şi sisteme noi.
 
Una dintre provocările depăşite cu succes de inginerii Rominserv a constat în stabilirea înălţimii de elevaţie şi menţinerea ei constantă pe toată durata execuţiei lucrărilor de mărire a capacităţii de stocare şi modernizare. Acest lucru a fost necesar pentru asigurarea aceleiaşi înălţimi pentru o nouă virolă (cilindru format din foi de tablă nituite sau sudate, care intră în construcţia unei clădiri, a unui rezervor), pentru ridicarea întregii structuri pe cricuri hidraulice şi pentru alinierea axelor principale ale construcţiei. Pentru această lucrare au fost implicaţi 52 de muncitori.


 
Coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, lucrările pentru revizie implică şi alte 44 de companii, fiind angrenaţi în total 3.600 de angajaţi. Revizia generală vizează, totodată, mentenanţa corectivă şi preventivă completă a echipamentelor, inspecţia tehnică a utilajelor, acestea fiind necesare pentru menţinerea funcţionării rafinăriei la capacitatea ei nominală.
 
Rafinăria Petromidia are o capacitate instalată de procesare de 14.000 de tone pe zi, iar în 2014, a procesat o cantitate record de materie primă - 5,05 milioane de tone de materii prime. Rafinăria a funcționat anul trecut la capacitate maximă și nu a consemnat nicio oprire programată sau accidentală (365 de zile).
 
Rafinăria Petromidia este operată de Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, care a investit peste 1,3 miliarde de dolari în ultimii şapte ani pentru această platformă industrială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii