Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lovitură pentru Chițac. Cătălin Cucoară a demisionat din funcția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța

ro

22 Apr, 2021 11:17 6054 Marime text
  • Comasarea direcțiilor de Urbanism și patrimoniu îl punea în poziția de director adjunct, în subordinea arhitectului-șef

Ion Cătălin Cucoară s-a tranferat anul trecut de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție,pe funcția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru.

Cucoară a demisionat din funcția de director al Direcției Patrimoniu și Cadastru din Primăria Constanța. Acesta a fost nemulțumit de noua organigramă pe care CLM urmează s-o aprobe mâine și care vizează printre altele, comasarea urbanismului și patrimoniului, direct în subordinea arhitectului-șef al UAT Constanța. O altă nemulțumire are legătură cu realizarea hărții digitale a municipiului Constanța.

Vă reamintim, Ion Cătălin Cucoară a fost specialistul care a întocmit raportul de constatare în baza căruia, în anul 2008, procurorul Gheorghe Onea, din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, a trimis justiției Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Amintim că, în urma soluționării Dosarului Retrocedărilor, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție.

Ce spune Primăria Constanța despre demisia șefului de la Patrimoniu?

În punctul său de vedere, biroul de presă al municipalității lasă să se înțeleagă că demisia lui Cătălin Cucoară are la bază un orgoliu personal, acela de a-și fi pierdut postul de director general. "Pentru a eficientiza activitatea direcțiile urbanism reapectiv  patrimoniu/cadastru vor fi comasate având activități interdependente. Conducerea noi direcții revine arhitectului șef conform prevederilor legale. Poziția de director al direcției patrimoniu și cadastru va fi asimilată unei poziții de director adjunct al direcției nou înființată", a transmis Biroul de presă al municipalității, la solicitarea ZIUA de Constanța.

Ion Cătălin Cucoară era unul dintre cei mai importanți colaboratori ai primarului, Vergil Chițac.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii