Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locul opt printre miliardarii României Gabriel Comănescu, cel mai bogat dobrogean în Forbes

ro

28 Sep, 2010 00:00 2212 Marime text

În cea de-a doua ediţie lansată oficial ieri a Topului „Forbes 500 miliardari“, Gabriel Comănescu ocupă locul 8 în topul celor mai bogaţi români.

Şi judeţul de la malul mării are reprezentaţi de seamă în topul celor mai bogaţi oameni din România. Primele trei locuri din judeţ sunt ocupate în ordine de Gabriel Comănescu (locul 8 în topul naţional), Gheorghe Bosînceanu (locul 22 în topul naţional) şi Corneliu Idu (locul 48 în topul naţional).

Însă, cel mai bogat rămâne, la fel ca şi anul trecut, Gabriel Comănescu, afaceristul care şi-a făcut avere din afacerile pe care le are în industria extracţiei de petrol şi gaze, foraj marin, platforme petroliere, dar şi din turism. Potrivit adevărul.ro, Gabriel Comănescu, în vârstă de 43 de ani, are o avere de 450 de milioane de euro, cu 30 de milioane mai mult decât averea pe care o deţinea anul trecut şi cu două locuri mai sus în topul bogaţilor ţării. Aşa cum este caracterizat de cei care au elaborat topul, Comănescu este inclus în categoria oamenilor de afaceri discreţi, care nu discută mai deloc cu mass-media. Comănescu are în portofoliu cea mai nouă unitate de cazare de cinci stele de pe litoral, hotelul Vega, realizat cu o investiţie de zece milioane de euro. Pasionat de maşini de epocă şi turism, afaceristul constănţean se descurcă tot mai bine cu petrolul. El controlează prin Upetrom, Grup Servicii Petroliere (GSP), companie care se concentrează pe foraj marin, dar şi Upetrom 1 Mai Ploieşti, societate care produce utilaje destinate industriei de petrol şi gaze.

La începutul acestui an, despre Comănescu se vehiculau zvonuri potrivit cărora viitorul proprietar al postul de televiziune liberal Constanţa TV va fi Grup Servicii Petroliere SA (GSP).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii