Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Năvodari şi-au comemorat eroii Nicolae Matei a ciocnit ouă roşii şi a băut bere cu năvodărenii (galerie foto)

ro

25 May, 2012 02:16 2294 Marime text
Navodari_Nicolae_Matei.jpgEroii căzuţi pe câmpurile de luptă de-a lungul luptelor purtate de armatele române pentru independenţă nu sunt uitaţi în niciun an la Năvodari. Ca de fiecare dată, Ziua Pomenirii Eroilor Neamului, care coincide cu Sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost celebrată cu mare fast în oraşul Năvodari.

Ieri, în jurul prânzului, sute de locuitori ai oraşului Năvodari s-au adunat la Troiţa din centrul oraşului, unde au avut loc ceremoniile prilejuite de Ziua Înălţării Domnului şi de Ziua Pomenirii Eroilor Neamului. Printre cei prezenţi s-au numărat consilieri locali, angajaţi ai Primăriei Năvodari, directorul Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale, Virgil Coman, profesori, preoţi, elevi, părinţi. Ceremoniile au început cu o slujbă de pomenire, care a fost oficializată de un sobor de preoţi.

Edilul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, le-a mulţumit celor care au dat curs invitaţiei Primăriei şi Consiliului Local. Azi avem o sărbătoare dublă: Ziua Pomenirii Eroilor Neamului şi Ziua Înălţării Domnului. Din păcate, eroii rămân din ce în ce mai puţini. Oraşul nostru este tânăr, în plină dezvoltare. De aceea, trebuie să cultivăm tinerei generaţii spiritul civic, de patriotism. Să cultivăm gustul pentru muncă. Mă bucur că la Năvodari suntem o familie mare: administraţia locală, preoţii şi societatea civilă. Acum suntem în plină campanie electorală. Dumneavoastră ştiţi bine intenţiile mele. Oraşul Năvodari se află pe mâine bune. Eu şi consilierii locali ştim bine ce avem de făcut. Oraşul nostru va fi unul european. Vedeţi şi dumneavoastră cum se schimbă oraşul de la lună la lună. Şi pe viitor avem proiecte bune. Împreună, le vom face", a declarat primarul Nicolae Matei. Cei doi veterani rămaşi în viaţă, Anton Adam şi Anton Stoian, au primit din partea Primăriei câte o diplomă de onoare şi câte 200 de lei. „Vă mulţumesc. Tot ce se întâmplă azi se datorează dumneavoastră, domnule Matei", a ţinut să spună veteranul Anton Adam. Ceremoniile au continuat cu câte un spectacol, pregătit de elevii de la cele trei şcoli din Năvodari: Şcoala „George Enescu", Şcoala „Grigore Moisil" şi Şcoala „Tudor Arghezi". În cinstea eroilor neamului au fost depuse coroane de flori. Un moment aşteptat cu nerăbdare de numeroşi năvodăreni a fost cel în care au dat curs invitaţiei primarului Nicolae Matei de a ciocni ouă roşii cu acesta şi de a gusta din berea rece pusă la dispoziţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii