Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Faleză Nord protestează. Primăria Constanța vinde un teren situat pe strada Pescarilor, în buza mării (documente)

ro

29 Jun, 2020 00:00 3715 Marime text
  • Aleșii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A
  • Locuitorii din Faleză Nord susțin că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren
  • Terenul în suprafață de 79 mp este limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu, așa cum rezultă din planul de situație
  • Vânzarea se va face prin licitație publică organizată de municipalitate
 
În ședința Consiliului Local Municipal din 30 iunie, aleșii locali trebuie să decidă dacă sunt sau nu de acord cu vânzarea de către municipalitate a unui teren aflat în cartierul Faleză Nord, la adresa str. Pescarilor nr. 35A.
Locuitorii din Faleză Nord susțin că nu se justifică oportunitatea vânzării acestui teren. “Oportunitatea vânzării acestui teren este propusă de primarul Decebal Făgădău și se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din data de 30.06.2020. Legea spune că, plaja și faleza mării sunt proprietatea statului, nu a primăriei”, susțin aceștia într-un protest desfășurat în mediul online.
Pe de altă parte, potrivit proiectului de HCLM, care poate fi studiat în secțiunea “Documente”, primăria Constanța precizează că bunul imobil - terenul solicitat spre cumpărare constituie proprietate privată a municipiului Constanța și are situație juridică clarificată. Terenul în suprafață de 79 mp este limitrof proprietății private a solicitantului cererii de cumpărare, Dumitru Pufleanu, așa cum rezultă din planul de situație.
Vânzarea se va face prin licitație publică organizată de municipalitate, la care poate participa orice persoană interesată, accesul nefiind îngrădit sau condiționat de îndeplinirea unor cerințe specifice pentru cumpărarea acestuia.
Prețul de pornire al licitației publice va fi stabilit prin raport de evaluare întocmit de firma de evaluare autorizată ANEVAR, aflată sub contract de prestări servicii cu municipiul Constanța.
Prețul de vânzare se va încasa integral și se va face venit la bugetul local. O dată cu transferul proprietății de la municipiul Constanța către câștigătorul licitației, acesta va prelua toate obligațiile prevăzute de Codul fiscal cu privire la bunul achiziționat.
Cumpărătorul va fi obligat să mențină reglementările și funcțiunile urbanistice prevăzute în documentațiile de urbanism aprobate, care vor sta la baza vânzării. Schimbarea funcțiunilor și a celorlalte reglementări urbanistice se va putea face cu acordul vânzătorului în conditiile respectării de către proprietar a cerințelor legale referitoare la avizare autorizare, în conformitate cu prevederile Legii nr.50/1991, cu modificările completările ulterioare, și sub rezerva plății către municipiul a eventualei diferențe de preț rezultată din raportul de reevaluare ce se va întocmi cu prilejul noilor reglementări urbanistice pentru care se dorește autorizarea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bya 29 Jun, 2020 11:06 Locuitorii aia din FN se cred stapanii cartierului.Oameni mai urati sufleteste decat aia nu am intalnit in viata mea