Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu-Ionuț Vîrșă, șeful Serviciului permise de conducere Constanța „S-a implementat facilitatea de plată online a contravalorii permiselor de conducere”

ro

11 Dec, 2020 11:26 7514 Marime text
  • Contravaloarea permisului de conducere se poate achita online.
 
Începând din această lună, serviciile oferite prin Direcția Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pot fi plătite online, cu cardul, în momentul în care se face programarea, pe website-ul instituției. Cei care optează pentru această variantă trebuie să ştie că nu este necesară listarea dovezii de plată, pentru că datele necesare sunt prezente în sistem.
 
 

În contextul epidemiologic actual, activitatea servicului nostru, atât pe linia de înmatriculare a autovehiculelor cât și pe preschimbarea permiselor de conducere și examinare pentru obținerea permisului de conducere, se desfășoarp pe baza de programare online. Am aplicat această măsură cu scopul de a evita aglomerația la sediul nostru și pentru a elimina timpul de așteptare la ghișee. Constănțenii se rogramează pe site-ul Instituției Prefectului, la o anumită dată și oră, consultă cu atenție documentele și condițiile necesare care sunt afișate la momentul programării și ulterior se prezintă la sediul nostru la data și ora respectivă. Ca element de noutate, precizăm că s-a implementat  facilitatea de plată online a contravalorii permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorii. Cetățenii pot, și le recomandăm să efectueze plata documentelor menționate chiar la momentul programării online. Vor observa că după ce li se confirmă data și ora la care s-au programat, le va apărea pe ecran și opțiunea de plată cu cardul. Procedura de plată este foarte simplă și dacă cetățenii optează pentru acestă variantă, nu mai este nevooie să listeze documentul de plată și să vină cu el la ghișeu. Precizăm că tarifele menționate se pot achita în numerar doar la poștă, CEC sau BCR și nu se pot plăti în numerar la ghișeele sediului nostru. De asemenea, pentru a beneficia în condiții optime de serviciile noastre, considerăm că este important să informăm cetățenii cu privire la următoarele aspecte: trebuie să verifice periodic valabilșitatea documentelor pentru a se programa online înainte de expirarea acestora, având în vedere că din motive obiective va exista un termen rezonabil de așteptare. După programarea online, să verifice cu atenție pe site și să se asigure că dețin toate documentele necesare pentru operațiunea dorită și de asemenea să se prezinte la sediul serviciului nostru exact la data și ora la cere s-au programat, astfel încât să se evite aglomerația, a transmis Comisarul-șef Liviu-Ionuț Vîrșă, șeful Serviciului permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rico 11 Dec, 2020 16:06 Foarte bine domle! Bravo sefului de la Constanța pentru acest pas înainte in sprijinul nostru, al constănțenilor